“Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι προσωπικό”. Για πρώτη φορά, ο Γιώργος Λιάγκας περιέγραψε δημόσια, μέσα από την εκπομπή του την Πέμπτη, το πώς έφυγε ο πατέρας του ... Περισσότερα

Συγκλονίζει ο Γιώργος Λιάγκας «Δεν είχα χωρίσει ακόμα… Του κρατούσα το χέρι, είπα στους γιατρούς αφήστε τον να φύγει»

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

“Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι προσωπικό”.

Για πρώτη φορά, ο Γιώργος Λιάγκας περιέγραψε δημόσια, μέσα από την εκπομπή του την Πέμπτη, το πώς έφυγε ο πατέρας του από τη ζωή και τις δραματικές στιγμές που βίωσε εκείνη τη μέρα. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην προσωπική του ιστορία, με αφορμή το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου για τον δικό του πατέρα.

«Θα πω κάτι για πρώτη φορά. Ο πατέρας μου ήταν αιμοκαθαιρόμενος, όπως και ο πατέρας του Καλλιάνου. Έκανε δύο χρόνια αιμοκάθαρση. Μία Κυριακή απόγευμα -δεν είχα χωρίσει ακόμα- είχε έρθει στο σπίτι με τα παιδιά και παίζαμε και ήταν μία χαρά. Την ώρα που έφυγε από το σπίτι, μου είπε ότι ζαλιζόταν. Επέστρεψε στο σπίτι του στον Κολωνό, και με παίρνει ο αδελφός του λέγοντάς μου ότι ο μπαμπάς δεν είναι καλά», άρχισε να περιγράφει ο Γιώργος Λιάγκας και συνέχισε:

«Κάλεσα ασθενοφόρο και έτρεξα για το Λαϊκό Νοσοκομείο. Τον είχαν σε ένα δωμάτιο, του έπιασα το χέρι και μου είπε ότι πονούσε πολύ εδώ. Κατάλαβα ότι έχει πάθει έμφραγμα γιατί λόγω της αιμοκάθαρσης -είχαν περάσει δύο ημέρες και είχε φάει και είχε πιει λίγο παραπάνω- είχε πάθει υπερκαλιαιμία. Όταν αυξάνεται το κάλιο, ο άνθρωπος υπάρχει πιθανότητα να πάθει έμφραγμα.

Φώναζα επί 2 ώρες στους γιατρούς ‘παιδιά έχει πάθει έμφραγμα, πρέπει να τον βάλουμε σε καρδιολογική μονάδα’. Μην πω τι γινόταν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο. Πέρναγαν άνθρωποι με αίματα, γινόταν ο κακός χαμός. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ο Λιάγκας και θα σας απαυτώσω αν δεν τον πάτε στην καρδιολογική κλινική».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας εξομολογήθηκε: «Μετά από δύο ώρες, όταν παίρνουν τον πατέρα μου με το φορείο και εγώ του κράταγα το χέρι, παθαίνει την ανακοπή. Πέθανε ο πατέρας μου την πρώτη φορά κι εγώ του κρατούσα το χέρι. Είναι μία εικόνα που δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου.

Advertisement
Family Kitchen

Από εκείνη την ώρα και για 3-4 ώρες, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πάνω από τον πατέρα μου. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας μου πέθανε 3-4 φορές κι επανήλθε. Την τρίτη ή τέταρτη φορά, επειδή δεν ήξερα τι πρόβλημα θα του είχε δημιουργήσει στον εγκέφαλο όλο αυτό, μπήκα μέσα στον θάλαμο της εντατικής ενώ μου απαγόρευαν και του ψιθύρισα κάποια πράγματα στο αφτί. Από τότε δεν επανήλθε ποτέ. Έκαναν προσπάθειες οι γιατροί, τους έλεγα εγώ ‘αφήστε τον να φύγει’. Και έφυγε».

«Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να βγω και να πω ότι είμαι ο Λιάγκας, ότι έχω δύναμη και άργησαν. Ότι αν τον είχαν πάει ένα τέταρτο νωρίτερα στη μονάδα της καρδιολογικής κλινικής ή στην εντατική… Και τις ώρες που άργησαν, μπορεί να έσωσαν 3-4 ανθρώπινες άλλες ζωές. Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι προσωπικό. Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο που το κάνει και προφανώς έχουν γίνει ιατρικά λάθη. Συγγνώμη που σας είπα κάτι προσωπικό», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Λιάγκας.

πηγή zappit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου