Βαθιά δικαστική και κοινωνική αναταραχή προκαλεί η δίκη που ξεκινά στις 5 Ιουνίου 2025 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, όπου έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος του Βασίλη Μάγγου. ... Περισσότερα

Συγκλονίζει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου: «Η αλήθεια δεν αποβάλλεται – Δίχως δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη»

Epilogestv

Epilogestv

Βαθιά δικαστική και κοινωνική αναταραχή προκαλεί η δίκη που ξεκινά στις 5 Ιουνίου 2025 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, όπου έξι αστυνομικοί κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος του Βασίλη Μάγγου.

Advertisement
 

Σε συγκλονιστική δήλωσή του, ο πατέρας του θύματος τονίζει: «Η αλήθεια δεν αποβάλλεται» και καταγγέλλει πως η οικογένεια δεν έχει δικαίωμα υπεράσπισης, καθώς ο νόμος απαιτεί να είχε κατατεθεί μήνυση από τον ίδιο τον Βασίλη πριν από τον θάνατό του, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που έζησε μετά τα βασανιστήρια.

«Στον ένα μήνα που έζησε νοσηλευόμενος, είχε καταγγείλει δημόσια τον βασανισμό, αλλά δεν πρόλαβε να υποβάλει μήνυση», υπογραμμίζει η οικογένεια, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αδράνεια των κρατικών μηχανισμών. Η μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς έμεινε στο αρχείο, ενώ οι εισαγγελικές ενέργειες χαρακτηρίστηκαν ανεπαρκείς. Ο πατέρας καταγγέλλει την «συγκάλυψη της υπόθεσης και τη μεθόδευση αποβολής της υπεράσπισης», και τονίζει πως «η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να τιμωρείται και να φιμώνεται».

Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι «συντριπτικά» κατά των κατηγορουμένων, ενώ το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ήδη παραπέμψει τους έξι αστυνομικούς σε πειθαρχικό συμβούλιο για πιθανή απόταξη. Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου εκφράζει την ελπίδα ότι το δικαστήριο θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη και «θα επιτρέψει να ακουστεί η αλήθεια», υπενθυμίζοντας ότι «δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» και πως «δεν θα ξεχαστεί τι έκαναν στο Βασίλη».

Η δήλωση του Γιάννη Μάγγου

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ

Στις 5 Ιουνίου 2025 ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, η δίκη κατά 6 αστυνομικών που κατηγορούνται για βασανιστήρια που τέλεσαν εις βάρος του παιδιού μας, Βασίλειου Μάγγου.

Όμως, εμείς η οικογένειά του, δεν θα έχουμε δικαίωμα υπεράσπισης!

Ο νόμος “ορίζει” ότι το παιδί μας έπρεπε να είχε υποβάλλει μήνυση πριν πεθάνει…Στον ένα μήνα που έζησε ο Βασίλειος, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο, είχε καταγγείλει δημόσια τον βασανισμό του κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία, δεν πρόλαβε να υποβάλλει μήνυση. Ούτε όμως κινήθηκε κανένας κρατικός μηχανισμός προκειμένου να διώξει τους αστυνομικούς που διέπραξαν αυτό το έγκλημα.

Μετά το θάνατό του υποβάλλαμε εμείς, οι γονείς του, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κακουργήματα.

Ένας εισαγγελέας Πρωτοδικών, έσπευσε κατόπιν και άσκησε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, μόνο κατά τριών αστυνομικών σε βαθμό …πλημμελήματος και χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες…(Όταν ο θάνατος σε προλαβαίνει, σπεύδει ο εισαγγελέας να σε θάψει…). Και από εδώ ξεκίνησε η συγκάλυψη της υπόθεσης και η μεθόδευση αποβολής της υπεράσπισής μας.

Η μήνυσή μας, φυσικά, δεν συσχετίστηκε με αυτή του εισαγγελέως, την έστειλαν στο αρχείο.

Υποβάλλαμε δεύτερη μήνυση. Μία εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, την απέρριψε με έωλα επιχειρήματα.

Επίσης, είναι γεγονός ότι η ανατροπή της υπόθεσης και η αναβάθμισή της από πλημμέλημα σε κακούργημα προήλθε από νομικές ενέργειες των δικηγόρων μας, από προσωπικό αγώνα, κυρίως όμως από τον αγώνα του κινήματος.

Είναι ακατανόητη αυτή η ακαμψία του νόμου. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να αποβάλλεται, ούτε να τιμωρείται και να φιμώνεται, γιατί έτσι είναι πιθανό να στραγγαλιστεί στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της δικαστικής εξουσίας.

Τα ντοκουμέντα είναι συντριπτικά εις βάρος των κατηγορουμένων. Ήδη και το Επιτελείο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παραπέμπει τους 6 αστυνομικούς, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με το ερώτημα της ποινής της απόταξης.

Μήπως γι αυτό κάποιοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν;

Advertisement

Στην υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου, η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι θύτες ευνοούνται και αδικούμαστε εμείς, η οικογένεια του θύματος.

Η κοινωνία απαιτεί αποκατάσταση της ισορροπίας, απαιτεί δίκαιη δίκη.

Προσδοκώ ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, θα αναιρέσει την παράλογη αποβολή της υπεράσπισής μας. Ότι θα επιτρέψει να ακουστεί η αλήθεια.

-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ

πηγή alfavita.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

12/11/25 11:55 μμ

Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

12/11/25 11:57 μμ

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

12/11/25 11:54 μμ

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

12/11/25 11:52 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

12/11/25 11:40 μμ

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική

12/11/25 11:39 μμ

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική μπάσκετ γυναικών

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

12/11/25 11:38 μμ

Σε απολογία ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

12/11/25 11:36 μμ

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

12/11/25 11:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

12/11/25 11:33 μμ

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

12/11/25 11:32 μμ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα

12/11/25 11:30 μμ

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα