Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την ημέρα που πέθανε ο Μαραντόνα

Advertisement

Τελευταία Νέα

 Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν πρώτοι στο δωμάτιο όπου πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 2020, εξέφρασαν την έκπληξή τους, καταθέτοντας στην δίκη που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του «Ντιεγκίτο», καθώς δήλωσαν ότι «δεν είδαν κανένα ιατρικό στοιχείο» στο υποτιθέμενο ιατρικό δωμάτιο όπου ανάρρωνε ο εκλιπών.

    «Δεν είδα κανένα ιατρικό αντικείμενο στο δωμάτιο. Δεν είδα ορούς που νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν κατά την διάρκεια μίας νοσηλείας στο σπίτι», είπε ο αξιωματικός, Λούκας Φαρίας, ένας από τους αστυνομικούς που κατέθεσαν την τρίτη ημέρα της δίκης με κατηγορούμενους επτά επαγγελματίες υγείας, σε δικαστήριο στο Σαν Ισίντρο, στα βόρεια του Μπουένος Άιρες.

Advertisement

    «Δεν ήταν νοσοκομειακό κρεβάτι, ήταν ένα συνηθισμένο, κοινό στρώμα και δεν υπήρχε απινιδωτής», κατέθεσε με την σειρά του ο αξιωματικός, Λούκας Μπόρζε, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, στην πόλη Τίγκρε (βόρεια του Μπουένος Άιρες) στις 25 Νοεμβρίου 2020.

    Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και σύμβολο στην Αργεντινή μέχρι τον θάνατό του, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιοαναπνευστική κρίση σε ιδιωτική κατοικία στην πόλη Τίγκρε, όπου ανάρρωνε μετά από νευροχειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στο κεφάλι.

    Επτά ασκούμενοι -ιατροί, ψυχίατρος, ψυχολόγος και νοσοκόμες- δικάζονται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», που χαρακτηρίζεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

    Για αυτήν την δυνητικά θανατηφόρα αμέλεια αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 8 έως 25 ετών, σε μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο, με δύο ακροάσεις την εβδομάδα.

    Οι κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν ιατρικές γνώσεις για να τους εξουσιοδοτήσουν να αποφασίσουν σχετικά με την νοσηλεία.

Advertisement
Family Kitchen

    Οι τέσσερις αστυνομικοί που κατέθεσαν ήταν οι πρώτοι από τους περίπου εκατό μάρτυρες που εμφανίσθηκαν, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, οικογένειας, φίλων και γιατρών του Μαραντόνα όλα αυτά τα χρόνια.

    Ο Λούκας Μπόρζε είπε ότι κλήθηκε γύρω στη 13:00 από την κατοικία και έστειλε τον αναπληρωτή του Λούκας Φαρίας, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα τον ενημέρωσε ότι ο Μαραντόνα πέθανε.

    Όταν έφτασε στο σημείο, ο Μπόρζε είπε ότι εξεπλάγη από τον «αριθμό των ανθρώπων» στο αίθριο της κατοικίας, δηλώνοντας ότι αντίκρισε τις αδελφές του Μαραντόνα, την πρώην σύζυγο, τις κόρες, την νοσοκόμα και την ψυχίατρο.

    Στην έναρξη της δίκης την περασμένη Τρίτη, ο εισαγγελέας Πατρίσιο Φεράρι κατήγγειλε στην εναρκτήρια δήλωσή του μια «δολοφονία», μια ανάρρωση που είχε γίνει «θέατρο φρίκης» και μια ιατρική ομάδα όπου «κανείς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει». Κράτησε μια φωτογραφία του είδωλου, νεκρό στο κρεβάτι του, με το στομάχι του πρησμένο σε εντυπωσιακό βαθμό.

    Η αστυνομία επιβεβαίωσε αυτήν την εικόνα του Μαραντόνα «με μια πολύ φουσκωμένη κοιλιά, έτοιμη να εκραγεί», φορώντας ένα μπλουζάκι και σορτς. «Έμεινα έκπληκτος που είδα τον Μαραντόνα έτσι. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρεθώ μπροστά σε αυτήν την εικόνα, με όλα όσα αντιπροσωπεύει», επεσήμανε ο Φαρίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα