25.9 C
Serres

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών για τις παράνομες  κατασκευές προς δήμο: “Κάποιος έχει κάνει λάθος”- video

Date:

Με αφορμή την ανακοίνωση-παρέμβαση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο Σερρών στις 23 Μαΐου 2024, κάνοντας λόγο για «καταστρατήγηση των πολεοδομικών διατάξεων και των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στους δημόσιους χώρους», ο Δήμος Σερρών αφού αρχικά ευχαρίστησε τους αρχιτέκτονες και τα μέλη του για τις επισημάνσεις που έχουν καταθέσει απαντά και  τονίζει  ότι από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες προχώρησε σε ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ευταξία στους δημόσιους χώρους της πόλης των Σερρών. Ωστόσο όμως φαίνεται πως προκύπτουν από την απάντηση του δήμου κάποια σημεία στα οποία διαφωνούν οι αρχιτέκτονες. 

Πιο συγκεκριμένα ο δήμος αναφέρει για τις παράνομες  κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους, η Υπηρεσία Δόμησης, κατόπιν καταγγελίας, συντάσσει έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμό προστίμων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις “περί αυθαιρέτων κατασκευών” και  αφού η έκθεση τελεσιδικήσει, συντάσσεται πίνακας καταγραφής αυθαίρετων κατασκευών, ο οποίος αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία είναι αρμόδια για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, οι κατασκευές αυτές διατηρούνται από τους κατασκευαστές τους με τη βεβαίωση και πληρωμή του προστίμου διατήρησης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μπάμπης Τσαβδάρογλου  μιλώντας στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ αναφέρει ότι  κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι προφανώς κάποιος έχει κάνει λάθος καθώς μιλάμε για δημόσιο χώρο και οι έλεγχοι είναι αυτεπάγγελτοι. Οι αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κατεδαφίζονται υποχρεωτικά.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση  και ο πρώην αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Νυκτοπάτης επιβεβαίωσε τα όσα ισχυρίστηκε και ο κ. τσαβδάρογλου.

Ενώ διαφωνούν και  σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση-καταστροφή δέντρων. Πιο  Συγκεκριμένα  ο δήμος αναφέρει πως   

-Η φύτευση νέων δένδρων, σε αντικατάσταση όσων έχουν καταστραφεί σε πεζοδρόμια, πραγματοποιείται μόνον όταν υπάρχουν οι ικανές προϋποθέσεις, όπως το ικανό πλάτος πεζοδρομίου, ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη ζώνη διέλευσης των πεζών.Με τον κ. Τσαβδάρογλου να απαντά πως όπου κόβονται δέντρα  δυστυχώς,  δεν αντικαθίστανται και για τον λόγω αυτό αναμένουν μια νέα απάντηση καθώς αυτή δεν τους καλύπτει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΣύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών για τις παράνομες  κατασκευές προς δήμο: "Κάποιος έχει κάνει λάθος"-...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου -video

Ο τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου πριν από ένα ταξίδι...

Διευθυντής ΔΕΥΑΣ: Πολλές από τις βλάβες, δεν οφείλονται στη ΔΕΥΑΣ- video

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Σερρών συνεχίζει να προσφέρει...

ΕΓΕ Σερρών: “Όχι στη συνεχή υποβάθμιση και την τραγική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου”

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Σερρών στηρίζει με ανακοίνωση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα