Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον 17χρονο μαθητή που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του

Σύλλογος Δασκάλων Σερρών: Οδύνη για τον 17χρονο μαθητή που έχασε άδικα την ζωή του

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 17χρονου μαθητή που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του. Στεκόμαστε με σεβασμό και συμπαράσταση δίπλα στους οικείους του, συμμεριζόμενοι τον ανείπωτο πόνο τους.

Η είδηση του αποτρόπαιου θανάτου ενός εφήβου, αποτελεί μια βαριά σκιά που μας υποχρεώνει  να κοιτάξουμε ξανά τον ρόλο μας. Η βία μεγαλώνει μέσα στην αδιαφορία και εκεί, δυστυχώς, έχουμε όλοι μερίδιο . Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε θεατές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται. Η τραγική αυτή πράξη, με δράστη έναν ανήλικο, υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο την ανάγκη της κοινωνίας να ενισχύσει τους μηχανισμούς πρόληψης, προστασίας και έγκαιρης παρέμβασης, καθώς και να διασφαλίσει συνθήκες σωφρονισμού που ανταποκρίνονται στην ηλικία και την ψυχοκοινωνική κατάσταση των εφήβων.

Ως εκπαιδευτικοί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο για την καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η ειρηνική συνύπαρξη και η αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας της ανθρώπινης ζωής. Το σχολείο, σε συνεργασία με την οικογένεια, οφείλει να λειτουργεί ως χώρος ασφάλειας, διαλόγου και διαμόρφωσης υγιών προτύπων. Γι’ αυτό και διεκδικούμε τη στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μόνιμη και σταθερή υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους σε καθημερινή βάση.

Ταυτόχρονα, η κοινωνία οφείλει να αναζητήσει και να αντιμετωπίσει τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν έναν έφηβο σε τόσο ακραίες συμπεριφορές: την έλλειψη ορίων, την ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε μέσα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, την έκθεση σε πρότυπα βίας, αλλά και την παροχή ελευθεριών που συχνά οι νέοι, στην ευαίσθητη και μεταβατική φάση της εφηβείας, δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν.

Καταγγέλλουμε την έλλειψη υποστηρικτικών δομών ή την υποστελέχωσή τους, την έλλειψη πλαισίου υποστήριξης και πρωτοκόλλου ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς. Ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς ζητούμε να διαλευκανθεί η υπόθεση, να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του 17χρονου, που το νιώθουμε σαν δικό μας παιδί και να καταδικαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.

Η τραγωδία αυτή δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Αποτελεί κάλεσμα για συλλογική ευθύνη, συνεργασία και ουσιαστική δράση, ώστε να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους νέους μας και να οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον όπου η ζωή, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός θα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή