Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία του Συλλόγου Νεφροπαθών Π.Ε Σερρών, που εκπροσωπεί τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου νομού Σερρών σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του αυτόνομου ... Περισσότερα

Σύλλογος Νεφροπαθών Σερρών: “Άμεση στελέχωση του φαρμακείου Σερρών ΕΟΠΥΥ με μόνιμο  προσωπικό για τη συνέχιση της λειτουργίας του” 

Epiloges Press

Epiloges Press

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) σας μεταφέρει την έντονη ανησυχία του Συλλόγου Νεφροπαθών Π.Ε Σερρών, που εκπροσωπεί τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου νομού Σερρών σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του αυτόνομου φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Σερρών, υπογραμμίζοντας ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν σημαντικό πυλώνα διάθεσης ακριβών φαρμάκων για τη διατήρηση της υγείας όχι μόνο των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια αλλά και όλων των μόνιμων σοβαρών χρόνιων νοσημάτων όπως ογκολογικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά κ.α.
Το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Σερρών από το 2022 λειτουργούσε μόνο με επικουρικούς φαρμακοποιούς, οι οποίοι δεν είχαν στη δικαιοδοσία τους την εκτέλεση παραγγελιών και παραλαβής φαρμάκων. Η λύση που δόθηκε τότε, για να μπορέσει να λειτουργήσει το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Σερρών ήταν να αναλάβει χρέη παραλαβής και παραγγελιών φαρμάκων η μόνιμη φαρμακοποιός του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κ. Αικ. Παράσχου, με το πέρας του τακτικού ωραρίου της στο νοσοκομείο με την έγκριση του τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών όπως και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ.
Εδώ και δύο χρόνια, το αυτόνομο φαρμακείο Ε.Ο.Π.Υ.Υ Σερρών λειτουργεί με την «πυροσβεστική» λύση που είχε δοθεί τότε με την απασχόληση της κ. Αικ. Παράσχου χωρίς να έχει προσληφθεί τακτικός μόνιμος φαρμακοποιός σε αυτό.
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Σερρών και η 4η ΥΠΕ Σερρών έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως από την κ. Παράσχου ότι οι αυξημένες εργασιακές της υποχρεώσεις ως επιστημονικής υπεύθυνης του φαρμακείου του νοσοκομείου, όπως και οικογενειακές της υποχρεώσεις καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εργασίας της και στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Σερρών μετά το τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Advertisement
 

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το γεγονός θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του φαρμακείου.
Επίσης, γνωρίζουμε και από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Σερρών ότι στο εν λόγω Φαρμακείο δεν θα συνεχίσουν την εργασία τους και δύο εκ των τριών επικουρικών φαρμακοποιών για λόγους υγείας και προσωπικούς.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι θα πρέπει να προχωρήσετε από κοινού με όλους τους αρμοδίους φορείς σε ταχύτατες ενέργειες, για τις οποίες θα έπρεπε ήδη να είχατε μεριμνήσει προ διετίας, ώστε το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Σερρών να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό που θα έχει στη δικαιοδοσία του όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του Φαρμακείου.
Κυρία Διοικήτρια,
Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων ούτε μίας ημέρας. Μια ολόκληρη διετία, άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες με σοβαρές και μόνιμες παθήσεις αναμένουν την στελέχωση του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ με μόνιμο φαρμακοποιό και τώρα έφτασε η στιγμή που το φαρμακείο κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό.
Αναμένουμε ταχύτατες ενέργειές σας εντός των επόμενων ημερών και ενημέρωσή μας επί αυτών.

Advertisement
Babis


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Σε κακή κατάσταση τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο της Γ.Παπανδρέου - video

14/11/25 8:27 μμ

Σέρρες: Σε κακή κατάσταση τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο της Γ.Παπανδρέου – video

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων - video

14/11/25 8:21 μμ

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων – video

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

14/11/25 8:15 μμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- "Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία" - video

14/11/25 8:11 μμ

Εξέγερση στο Κλειδί: Τι αποκάλυψαν μάρτυρες αστυνομικοί- “Οι πέτρες έπεφταν βροχή, δάγκωνε τον αστυνομικό με μανία” – video

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

14/11/25 7:30 μμ

Βουλγαρία-ΒΤΑ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

14/11/25 7:27 μμ

Νέα σούπερ εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Γεωργίας για την εθνική Ελπίδων

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

14/11/25 7:21 μμ

Διαμαρτυρία ασθενών με διαβήτη, με πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα-Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

14/11/25 7:17 μμ

Πώς η Σουηδία κατάφερε να μειώσει το κάπνισμα – Έχει το χαμηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

14/11/25 7:12 μμ

Νέα δρομολόγια στην σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σίνδος από 19/11

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι

14/11/25 7:09 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

14/11/25 7:06 μμ

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ECDC

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων - Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς

14/11/25 7:00 μμ

Ν/σ για την ΕΡΤ: Θετικές οι αξιολογήσεις των φορέων – Π. Μαρινάκης: Πολύ τιμητικές οι θετικές αξιολογήσεις από τους φορείς