25.9 C
Serres

Συμβάσεις για μελέτες ωρίμανσης τεσσάρων σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 1 εκατ. €

Date:

Δρομολογήθηκε η κατασκευή τεσσάρων νέων σχολικών κτιρίων στο Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τις Σπέτσες, με την υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.


Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚτΥπ Α.Ε)» Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, των δημάρχων Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και Σπετσών Π. Λυράκη και των αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, και Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος ΚτΥπ Α.Ε Τ. Κατσίπος, ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.
Οι μελέτες ωρίμανσης αφορούν: Στο 23ο νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 152.000 ευρώ. Στο 1ο Λύκειο Σπετσών, προϋπολογισμού 435.000 ευρώ. Στο 12ο νηπιαγωγείο και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 142.000 ευρώ και 426.000 ευρώ αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών προυπολογισμού άνω των 77 εκ. ευρώ, οι οποίες έχουν ως δικαιούχο τις ΚτΥπ ενώ έχουν δατεθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.
Κατά την διαδικασία των υπογραφών, τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια, ενώ οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση των κτηριακών υποδομών.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εξέφασε τη βούληση της Περιφέρειας να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική και εξήρε τη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ. Επισήμανε ότι στις μελέτες προβλέπονται και δύο νηπιαγωγεία τα οποία καθίστανται αναγκαία «λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, θα μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027.
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης» επισήμανε ο περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του, ο Θ. Γιάνναρης, αναφερόμενος στο μεγαλόπνοο πρόγραμμα των δεκάδων νέων σχολικών μονάδων που υλοποιεί με τη συνεργασία της Περιφέρειας η εταιρία, τόνισε πως η αναβάθμιση των υποδομών παιδείας, αποτελεί μέγιστη στρατηγική επιλογή. «Με τη συνεχή στήριξη του υπουργού Κώστα Καραμανλή και την κατασκευή νέων σχολείων σε όλη τη χώρα, συμβάλλουμε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας», ανέφερε.
Αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΚτΥπ Α.Ε., Τ. Κατσίπος, υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας, έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.
Με τη σειρά τους οι δήμαρχοι Θ. Αμπατζόγλου, Δ. Θωμαΐδου και Π. Λυράκης ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη νηπιαγωγείων, λόγω των νέων απαιτήσεων που απορρέουν από το θεσμό της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι αντιπεριφερειάρχες Λ. Κεφαλογιάννη και Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, «αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΣυμβάσεις για μελέτες ωρίμανσης τεσσάρων σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 1 εκατ. €

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β.Κικίλιας: Σε λιγότερο από μιάμιση ώρα αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Στην εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στα Δερβενοχώρια...

Πυροσβεστική: 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα

Σε 42 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το...

Μυτιλήνη: Συνελήφθη 46χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα Σαββάτο 13 Ιουλίου, στη Μυτιλήνη,...

Απόστολος Λύτρας: Πρόταση εισαγγελέα να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι»

Την αποφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου, Απόστολου Λύτρα, με «βραχιολάκι»...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα