Τα ταξίδια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων μολύνσεων με τον κορονοϊό στην Αυστρία, όπως διαπιστώνεται στην τελευταία επιδημιολογική έρευνα από τον Οργανισμό για την Υγεία και την ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα ταξίδια αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων μολύνσεων με τον κορονοϊό στην Αυστρία, όπως διαπιστώνεται στην τελευταία επιδημιολογική έρευνα από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στη βάση της ημερολογιακής εβδομάδας 27 (5 έως 11 Ιουλίου), όπου το 31,1% όλων των διευκρινισμένων περιπτώσεων μπορούν να εντοπιστούν σε ταξιδιωτικές δραστηριότητες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα 26 (28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου) το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 25,3%.

 
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, το ποσοστό των συνδεόμενων με ταξίδια διευκρινισμένων νέων μολύνσεων κυμαινόταν μεταξύ 1,7% (Ημερολογιακή εβδομάδα 22, 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου) και 5,2% (εβδομάδα 24, 14 έως 20 Ιουνίου), ωστόσο, η περίοδος των διακοπών ξεκινά στις αρχές Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι αυξάνονται επίσης οι ταξιδιωτικές δραστηριότητες.

Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό των λοιμώξεων που συμβαίνουν στα νοικοκυριά συνέχισε να μειώνεται, και, ενώ το μερίδιό τους στο ποσοστό μόλυνσης στα τέλη Μαΐου ήταν 66,4% (εβδομάδα 21 – 24 Μαΐου έως 30 Μαΐου), μειώθηκε την εβδομάδα 27 σε 33,4%.

Το 10,7% των περιπτώσεων κορονοϊού που διευκρινίστηκαν την εβδομάδα 27 ήταν στον τομέα του ελεύθερου χρόνου, που σημαίνει αύξηση κατά 1,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο τομέας της εκπαίδευσης αντιπροσώπευε το 15,1% – υπερδιπλάσιος σε σχέση με την εβδομάδα 26 (7,6%).

 
Με ένα ποσοστό 4,6% των συνολικών λοιμώξεων την 27η εβδομάδα, ο κλάδος ξενοδοχείων και εστιατορίων συνέβαλε επίσης αισθητά στο ποσοστό μόλυνσης – την υψηλότερη τιμή από τότε που ο κλάδος αυτός επέτρεψε να ανοίξει ξανά στα μέσα Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε καμία αποδεδειγμένη ένδειξη μολύνσεων από κορονοϊό στην τέχνη και τον πολιτισμό από τα τέλη Μαΐου, αλλά και στον αθλητισμό το ποσοστό ήταν μόλις 0,3% όλων των περιπτώσεων (εβδομάδα 27- 5 έως 11 Ιουλίου).

Συνολικά, το ποσοστό των μολύνσεων στις οποίες μπορεί να αποσαφηνιστεί η πηγή της λοίμωξης μειώνεται. Με συνολικά 1.076 νέες μολύνσεις την εβδομάδα 27, το ποσοστό αυτό ήταν 68,6%, στις εβδομάδες 25 και 26, το ποσοστό διευκρίνισης ήταν 75,0 και 72,3%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES), η “επίπτωση των 7 ημερών”, δηλαδή ο αριθμός των νέων λοιμώξεων με τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι σήμερα 24,5 (στις 15.00 ώρα Ελλάδας).

Advertisement
Babis

 
Ο αριθμός είναι υψηλότερος στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ (39,9) και στη Βιέννη (37,8), ενώ η τιμή είναι χαμηλότερη στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ (7,4).

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανέφεραν σήμερα 263 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού από την εμφάνιση της πανδημίας έως σήμερα να ανέρχεται σε 10.729 ανθρώπους.

Σήμερα, Δευτέρα, 110 άνθρωποι στην Αυστρία νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με κορονοϊό και από από αυτούς οι 34 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

07/03/26 8:49 μμ

Χατζηβασιλείου: Δυστυχώς ευδοκιμούν οι πατριώτες του γλυκού νερού

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονιικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

07/03/26 8:33 μμ

To Ιράν λέει πως διαθέτει αποδείξεις ότι ορισμένες γειτονικές χώρες είναι στην υπηρεσία «του εχθρού»

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

07/03/26 8:25 μμ

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

07/03/26 8:21 μμ

«Παρών» στις περιφερειακές εκλογές του 2028 δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

07/03/26 8:12 μμ

«Η ξεφτίλα δεν έχει όρια»: Η Σοφία Μητσοτάκη απαντά στα fake news για την επιστροφή της από το Ντουμπάι

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του - Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

07/03/26 8:04 μμ

Ο κυρ-Γιάννης «επέστρεψε» στα αμπέλια του – Γλυπτό από ορείχαλκο στο κτήμα στη Νάουσα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

07/03/26 7:58 μμ

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

07/03/26 7:42 μμ

Η άλλη πλευρά της σχολικής βίας: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του

07/03/26 3:01 μμ

Σέρρες: Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Ώρες αγωνίας για τη μητέρα του

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:37 μμ

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

07/03/26 2:30 μμ

Εγνατία οδός: Φωτιά σε φορτηγό που μετέφερε ψυκτικό υγρό – Επιχειρούν 18 πυροσβέστες

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός

07/03/26 2:24 μμ

Σαρώνει η λαμπάδα ChatGPT που εμπνεύστηκε Θεσσαλονικιός δημιουργός, υπάρχει λίστα προκρατήσεων