Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της υπουργού Yu In-Chon, απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή απονομής των βραβείων του Α΄ Διεθνούς Διαγωνισμού Webtoon -2024 World Webtoon Awards, ... Περισσότερα

Συναντήσεις Λ. Μενδώνη με δημόσιους πολιτιστικούς φορείς της Δημοκρατίας της Κορέας

Epilogestv

Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από πρόσκληση του ομολόγου της υπουργού Yu In-Chon, απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή απονομής των βραβείων του Α΄ Διεθνούς Διαγωνισμού Webtoon -2024 World Webtoon Awards, που οργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Κορέας.

Advertisement
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, το πρώτο βραβείο έλαβε ο Οδυσσέας Θεοδωράτος για το έργο του Tomahawk Angel 2, έκδοση μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κόμικς, της Dark Horse Comics, σε συνεργασία με την TAPAS Entertainment. Ο Οδυσσέας Θεοδωράτος έχει βραβευτεί για τα βιβλία του σε τεχνοτροπία Manga, προσελκύοντας ένα μεγάλο διεθνές κοινό. Η αναγνώριση της δουλειάς του με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό στη Σεούλ, του ανοίγει νέες προοπτικές, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Συναντήσεις Λ. Μενδώνη με δημόσιους πολιτιστικούς φορείς της Δημοκρατίας της Κορέας

Στο μεταξύ, συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού με τον αν. πρόεδρο Jeong-Ik Lee και την επιστημονική ομάδα του Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI). Το ETRI είναι από τα σημαντικότερα τεχνολογικά ινστιτούτα παγκοσμίως. Έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με δεκάδες ερευνητικά ινστιτούτα στον κόσμο για την προώθηση τεχνολογιών metaverse, στην προβολή πολιτιστικών και τουριστικών χώρων. Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του ETRI στην αναβάθμιση χώρων πολιτισμού δια της ενσωμάτωσης σε αυτούς νέων τεχνολογικών υπηρεσιών για τον επισκέπτη, αλλά και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής τους μέσω metaverse εφαρμογών, τονίζει το ΥΠΠΟ στην ανακοίνωσή του.

Η Λίνα Μενδώνη, κατά την επίσκεψή της στο Παλάτι Geoksugung, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη συνάφειά του με το ανάκτορο στο πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι. Το Geoksugung, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, κατοικήθηκε από μέλη της βασιλικής οικογένειας της Κορέας, στη διάρκεια της μοναρχίας Joseon, και ως το 1910. Η αρχιτεκτονική του αυτοκρατορικού ενδιαιτήματος εμπνέεται από στοιχεία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Σήμερα χρησιμοποιείται ως μουσείο του εαυτού του με εκτεθειμένη τη σκευή του, όπως όταν το κατοικούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον γενικό διευθυντή συζητήθηκαν θέματα προβολής, όπως και ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων και καλών πρακτικών. Η υπουργός συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδος στη Σεούλ, Αικατερίνη Λούπα, τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δρ Ολυμπία Βικάτου και στελέχη του ΥΠΠΟ.

Advertisement
Family Kitchen

Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Κορέας και υπέρτιμο έξαρχο Ιαπωνίας κ.κ. Αμβρόσιο, ο οποίος υπηρετεί και ως καθηγητής στο τμήμα Ελληνικών και Βαλκανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Hankuk. Αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που απασχολούν τη Μητρόπολη.

Τέλος, η Λίνα Μενδώνη, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη Δημοκρατία της Κορέας, επισκέφθηκε την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη που διαχωρίζει τα δύο κράτη στην Κορεατική Χερσόνησο. Στον χώρο υποδοχής της από στελέχη της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, για τη δημιουργία συνθηκών μόνιμης ειρήνης ανάμεσα στις σημαίες των κρατών που πήραν μέρος στον πόλεμο της Κορέας, υψώνεται και η ελληνική σημαία για τη συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών στον κορεατικό πόλεμο και την απώλεια 194 εξ αυτών. Την υπουργό Πολιτισμού συνόδευε ο ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Σεούλ, Ευστράτιος Φυντικάκης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

14/12/25 9:04 μμ

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

14/12/25 8:58 μμ

Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

14/12/25 8:54 μμ

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

14/12/25 8:53 μμ

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

«Το Αρχαιολογικό Μουσείου Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

14/12/25 8:55 μμ

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

14/12/25 8:43 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

Αυστραλία-επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

14/12/25 8:42 μμ

Αυστραλία – επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

ΑΕΚ... σαν ελβετικό ρολόι

14/12/25 8:41 μμ

ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

14/12/25 8:38 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

14/12/25 8:21 μμ

Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση

3 ιδέες για DIY αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

14/12/25 1:13 μμ

3 ιδέες για αναμνηστικά δώρα που αξίζει να προσφέρετε στις γιορτές

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής

14/12/25 8:13 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: Ο μαέστρος της εκλογής