27.7 C
Serres

Συνάντηση του Βασίλη Ρόκου με τον πρώην προσωπικό φρουρό του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, κ. Γκρίτζαλη Σούλη

Date:

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ρόκος συναντήθηκε τον καλό του φίλο κ. Γκρίτζαλη Σούλη, ο οποίος υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά του αείμνηστου εθνάρχη, προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Ρόκος μεταξύ άλλων συζήτησε με τον κ. Γκριτζάλη για το μεγάλο έργο που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο. Ας θυμηθούμε ότι ως Υπουργός Δημοσίων Έργων συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και στον εξηλεκτρισμό της ελληνικής υπαίθρου. Ως βορειοελλαδίτης, ο  Καραμανλής έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την Θεσσαλονίκη και δικά του έργα αποτέλεσαν ο εκσυγχρονισμός των δρόμων προς αεροδρόμιο, Περαία, Μηχανιώνα, η κατασκευή της νέας παραλίας, έργα βελτίωσης στο λιμάνι, η σύσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κτλ.

Το 1979 υπέγραψε την Συμφωνία Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Για τον αείμνηστο εθνάρχη, ο πολιτισμός είχε βαρυσήμαντη θέση στην πολιτική του φιλοσοφία. «Τα έθνη τοποθετούνται στην Ιστορία, κυρίως με τις πολιτιστικές τους επιδόσεις», υπογράμμιζε ο Μακεδόνας πολιτικός. 

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, τοποθετούνται η Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, η δημιουργία και η ανάπλαση θεάτρων όπως το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, καθώς και των αρχαίων θεάτρων της Δωδώνης και των Φιλίππων κα. Δεδομένη υπήρξε η αγάπη, ο σεβασμός και ο θαυμασμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Δείγμα αυτού του θαυμασμού του ήταν και η ανάδειξη των Δελφών ως πολιτιστικής  εστίας της Ευρώπης.», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ρόκος.


Ο επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝ-εργασίας» επισήμανε την επιτακτική ανάγκη της ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων της ΠΚΜ, υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία του Τύμβου Καστά και του λιονταριού της Αμφίπολης.

«Σε περιόδους όπου αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Τύμβος Καστά πέρα από ένα μοναδικό μνημειακό ταφικό συγκρότημα, αποτελεί ακόμα μία ηχηρή απάντηση στα ψεύδη. Ας θυμηθούμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον που είχε κινήσει με την ανακάλυψή του. Δυστυχώς όμως εδώ και δέκα χρόνια παραμένει στάσιμος και αναξιοποίητος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πολιτισμό μας, τον τουρισμό μας και την οικονομίας μας».

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της «ΣΥΝ-εργασίας» για τον νομό Σερρών στο www.vasilisrokos.gr

δελτίο τυπου

ΕλλάδαΤοπική ΑυτοδιοίκησηΣυνάντηση του Βασίλη Ρόκου με τον πρώην προσωπικό φρουρό του αείμνηστου εθνάρχη...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Χρ. Παπαστεργίου: «Να ξαναβρεί η Κεντρική Μακεδονία τη χαμένη αναπτυξιακή δυναμική της»

Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε, στο κλειστό Θέατρο της Νεάπολης, προκειμένου...

Δ. Χαραλαμπίδου «Ζητούμε την ψήφο των πολιτών για να ακούγεται η φωνή της αντίστασης»

«Ζητάμε την ψήφο των πολιτών για να ακούγεται η...

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές

«Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες...

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πληροφορίες και οδηγίες για την προετοιμασία και διενέργεια των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα