13.3 C
Serres

Συνάντηση Τζιτζικώστα με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στ.Αγγελούδη – Ποια έργα θα μπουν σε προτεραιότητα

Date:

Συνάντηση περίπου μιας ώρας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, είχε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκεται στην περιοχή των Σφαγείων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα βρέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, όπως η καθαριότητα, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών έργων για την πόλη όπως η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, η επέκταση του ξύλινου ντεκ, η αναβάθμιση της Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Βαρδαρίου, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της Άνω Πόλης και η αναβάθμιση της ΤV 100 από δημοτική σε περιφερειακή τηλεόραση με την ένταξη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σχήμα διοίκησης.

«Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη δεν κάναμε απλά μια εθιμοτυπική συνάντηση γιατί τα προβλήματα τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις», είπε στις αρχικές του δηλώσεις ο κ.Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως «συμφωνήσαμε σε εμβληματικά έργα τα οποία, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα φροντίσουμε ώστε να επιταχυνθούν και να ξεκινήσει η υλοποίηση τους».

Ειδικότερα για την καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ο κ.Τζιτζικώστας είπε ότι θα διερευνηθούν τρόποι «με τους οποίους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε να βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή για να δοθεί λύση σε αυτό το ζήτημα που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αυτά τα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ.Αγγελούδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσερχόμενος στη συνάντηση ήμουν αισιόδοξος. Φεύγοντας, είμαι βέβαιος ότι η συναντίληψη, η κοινή προσέγγιση τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα θέματα θα δώσει στην πόλη, στον δήμο Θεσσαλονίκης την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται και η οποία λείπει τόσο πολύ».

Όπως είπε ο νέος δήμαρχος από την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή θα υπάρχει έτοιμο ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της καθαριότητας, ενώ εξέφρασε την πίστη ότι τον επόμενο χρόνο θα δημοπρατηθούν και τα εμβληματικά έργα που ανακοινώθηκαν από πλευράς περιφερειάρχη. «Νομίζω ότι αυτός ο προγραμματισμός είναι και αισιόδοξος και εφικτός και θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου γιατί δυο μήνες πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας φαίνεται ότι αρχίζει μια στέρεη, αποτελεσματική, δημιουργική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο κ.Αγγελούδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕλλάδαΜακεδονίαΣυνάντηση Τζιτζικώστα με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στ.Αγγελούδη - Ποια έργα θα μπουν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τη Δευτέρα 4/12, στο Σεράφειο, ανακοινώνεται επίσημα η νέα ΚΟ των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα,...

Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος...

Ν. Ανδρουλάκης: Προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών

«Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση δίπλα στον πολίτη. Χωρίς να χαϊδεύουμε...

Γ. Μαρίνος: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να επαγρυπνεί γιατί προωθείται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου

«Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης και η προσπάθεια καλλιέργειας προσδοκιών...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα