Συνάντηση Αλ. Κόπτση με Απ. Τζιτζικώστα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείο του, με σκοπό να τον ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις ώστε να ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα η νέα σχολική χρονιά.

 

Κατά τη συνάντηση επικράτησε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με τη σχολική στέγη, τη μεταφορά μαθητών, την επάρκεια προσωπικού και βιβλίων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του, τον διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε την 11η Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα και όλα τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα και μικρά, να ανοίξουν κανονικά με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, με τα βιβλία στις τσάντες των μαθητών και χωρίς κανένα κτιριακό πρόβλημα.

Ο κ. Κόπτσης ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την πολύπλευρη στήριξη και την κάλυψη αναγκών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ζήτησε δε να υπάρχει συνεχής συνεργασία για το καλό της εκπαίδευσης και των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε επίσης για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Επιμόρφωσης Διευθυντών και Εκπαιδευτικών που θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποσχέθηκε πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και θα συμβάλλει με κάθε μέσο και καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στην επιτυχημένη υλοποίηση των δράσεων και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας.
Συζητήθηκαν τέλος τρόποι συνεργασίας σε θέματα πολιτιστικών δράσεων, συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *