Η ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και η έγκαιρη προετοιμασία για την έναρξη της επόμενης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτέλεσε το κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή, η υπουργός ... Περισσότερα

Συνάντηση Σ. Ζαχαράκη με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης

Epiloges Press

Epiloges Press

Η ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και η έγκαιρη προετοιμασία για την έναρξη της επόμενης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτέλεσε το κύριο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, με τη συμμετοχή του γενικού  γραμματέα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Γιάννη Κατσαρού με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Advertisement
 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, η υπουργός κατά τη συνάντηση μίλησε για τη σημασία της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας για τον συντονισμό του εκπαιδευτικού έργου και διαβεβαίωσε τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ότι οι συναντήσεις τους θα είναι τακτικές.  

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν μείζονα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής στελεχών, ενώ δόθηκε έμφαση από την υπουργό, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, των στελεχών και των σχολικών μονάδων και ζήτησε την κατάθεση προτάσεων βελτίωσης και  απλοποίησης της διαδικασίας με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Η Σοφία Ζαχαράκη, διαβεβαίωσε για τον καλύτερο προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς και όπως επεσήμαναν και οι περιφερειακούς διευθυντές , η έγκαιρη ολοκλήρωση των εγγραφών τόσο στην Α΄ Δημοτικού όσο και στα Γυμνάσια και Λύκεια, Γενικά και Επαγγελματικά, θα δώσει τη δυνατότητα πιο σωστής κατανομής του μαθητικού δυναμικού, ορθότερου υπολογισμού των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό και καλύτερου προγραμματισμού της λειτουργίας των σχολείων.

Advertisement

Βασικές προτεραιότητες, όπως τις εξέθεσαν οι 13 περιφερειακούς διευθυντές , είναι η καθημερινή ζωή στα σχολεία, η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών μάθησης για τους μαθητές, θέματα της ειδικής εγωγής και η λειτουργία των ΚΕΔΑΣΥ, καθώς και η παρακολούθηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας μέσα από την καταγραφή των περιστατικών στην πλατφόρμα Stop-Bullying.

Συζητήθηκαν, επίσης, η έλλειψη νομικής υποστήριξης και η ανάγκη στελέχωσης των διευθύνσεων και περιφερειών με διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, αναδείχθηκαν και τα ιδιαίτερα θέματα της κάθε περιφέρειας, όπως κτηριακά προβλήματα λόγω φυσικών καταστροφών καθώς και το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα στις νησιωτικές ή τις τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαλλία: Δύο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν

16/12/25 9:17 πμ

Γαλλία: Δύο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Η πανελλαδική συνέλευση των μπλόκων θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους

16/12/25 9:13 πμ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Η πανελλαδική συνέλευση των μπλόκων θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις τους

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026

16/12/25 9:08 πμ

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026

Επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα συστήματα ISO

16/12/25 9:04 πμ

Επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα συστήματα ISO

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

16/12/25 8:59 πμ

Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16/12/25 12:04 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:05 πμ

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:01 πμ

Κλειστός ο Δήμος Σερρών την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 λόγω συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

16/12/25 12:00 πμ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

15/12/25 11:37 μμ

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - Αφιέρωμα στον Elvis Presley

15/12/25 11:30 μμ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – Αφιέρωμα στον Elvis Presley

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

15/12/25 11:58 μμ

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου