Στόχος να δείξει ότι εάν οι θεατές έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 από πριν, δεν διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο να μολυνθούνAdvertisement   Περίπου 5000 θεατές έχουν ραντεβού σήμερα για να χορέψουν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Στόχος να δείξει ότι εάν οι θεατές έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 από πριν, δεν διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο να μολυνθούν

Advertisement
 

Περίπου 5000 θεατές έχουν ραντεβού σήμερα για να χορέψουν υπό τους ήχους του γαλλικού συγκροτήματος Indochine και να ξαναζήσουν τον ενθουσιασμό μιας live εκδήλωσης, στο Μπερσί, στο Παρίσι, σε μια συναυλία που διεξάγεται σε συνδυασμό με μια πολυαναμενόμενη επιστημονική μελέτη, σε έναν τομέα που έχει δοκιμαστεί σκληρά από την Covid-19.

Οι αποστάσεις δεν θα είναι υποχρεωτικές, όμως οι μάσκες θα είναι. Και προκειμένου να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που παραμένει σε ισχύ στη Γαλλία, στις 21.00 τοπική ώρα, η δωρεάν συναυλία θα ξεκινήσει το απόγευμα, από τις 17.00 τοπική ώρα, από τον Ετιέν ντε Γκρεσί, πριν από την εμφάνιση των Indochine.

Το πείραμα αυτό, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είχε αναβληθεί στη Γαλλία αρκετές φορές. Τελικά, θα γίνει με φόντο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, δύο ημέρες πριν από το άνοιγμα των εμβολιασμών για όλους τους ενήλικες.

Όμως, το διακύβευμα παραμένει σημαντικό για τον τομέα του θεάματος, που παραμένει διστακτικός μπροστά στο ενδεχόμενο να ανακάμψει, παρά το πράσινο φως από τις 19 Μαΐου στις συναυλίες με καθιστούς θεατές και την τήρηση των αποστάσεων.

Έναν μήνα πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, πολιτικοί θα δώσουν το «παρών», μεταξύ αυτών ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, η πρόεδρος της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς Βαλερί Πεκρές και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Η έρευνα στοχεύει να δείξει ότι εάν έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 από πριν, οι θεατές δεν διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο να μολυνθούν κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο και υπό κανονικές συνθήκες.

Το πείραμα, τα πρώτα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στα τέλη Ιουνίου, είναι ανοικτό σε άτομα ηλικίας 18-45 ετών, που δεν παρουσιάζουν κινδύνους να νοσήσουν σοβαρά (υπέρταση, παχυσαρκία) σε περίπτωση που μολυνθούν.

Advertisement
Family Kitchen

Εκ των 20.000 εθελοντών, μια ομάδα 7.500 ανθρώπων επιλέχθηκε έπειτα από ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου, που έκανε μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, στην αρένα του Bercy, η οποία είχε μετατραπεί για την περίσταση σε ένα τεράστιο εργαστήριο.

Μεταξύ αυτών, 5000 άνθρωποι θα μπορέσουν να χορέψουν με τη μουσική του συγκροτήματος Indochine, ενώ 2.500 εθελοντές, η ομάδα «ελέγχου», θα μείνουν στα σπίτια τους. Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ σάλιου σήμερα, κατόπιν άλλο ένα επτά ημέρες αργότερα. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θα συγκριθεί μεταξύ των δύο ομάδων.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”