Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Συνεχίζονται οι online dramedies από το Φεστιβάλ Δράμας

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία κάθε Πέμπτη και για δύο ακόμα εβδομάδες, στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο youtube (https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival) οι προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που συνδυάζουν χιούμορ και συγκίνηση.

Οι online προβολές (τρεις νέες ταινίες κάθε Πέμπτη) θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά. Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Θα προβληθούν άλλες 6 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές.

Αυτήν την Πέμπτη 14/5, σειρά έχουν οι ταινίες:

-«Ο κλέφτης» (17′, 2005) της Ιρίνα Μπόικο με τους Α.Κάββουρα, Ειρ. Χατζηγιαννάκη, Γ.Θεοδωρακοπούλου. Η ταινία παρακολουθεί τον τετράχρονο Αλέξανδρο στις καλοκαιρινές του διακοπές στο χωριό. Οι περιπέτειες και οι σκανταλιές τις οποίες σκαρώνει αποκτούν άλλο χρώμα εξαιτίας και του γεγονότος ότι δεν γνωρίζει ακόμα το νόημα κάποιων λέξεων όπως π.χ. «…κλέφτης»!

-«Το τέρας κοιμάται» (31′, 2017) του Κωστή Χαραμουντάνη με τους Κ.Γεωργόπουλο, Θ.Τσακαλίδη, Κ.Χαραμουντάνη. Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν πάψει να ζευγαρώνουν και το ανθρώπινο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση, ένας μοναχικός άντρας, ο Βαρσανούφιος, και μια κοπέλα, η Πλουμή, βρίσκουν την αγάπη μέσα από το Γραφείο Συνοικεσίων.

-«Debtfools» (9′, 2013 ) των Φίλιππου Βαρδάκα και Δέσποινας Οικονομοπούλου με τους Μ.Μαυροματάκη, Ευθ.Γρουργούρη και Δ.Βέλλιο. Ένας πλούσιος ξένος φτάνει σε ένα ερημωμένο ελληνικό χωριό με ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, ψάχνοντας για ένα δωμάτιο για να μείνει. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου.


Babis


Θα ακολουθήσουν οι εξής τρεις ταινίες: «Ι’m gay» (Νικόλας Κολοβός), «Χρήστος και Δήμητρα» (Αμέρισσα Μπάστα), «Αχ Ελλάδα…» (Κώστας Αναγνωστόπουλος).

Το Φεστιβάλ Δράμας ευχαριστεί θερμά τους σκηνοθέτες και παραγωγούς των ταινιών που τις διέθεσαν αφιλοκερδώς γι’ αυτό το πρόγραμμα.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτισμόςΣυνεχίζονται οι online dramedies από το Φεστιβάλ Δράμας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Άγρια Θάλασσα, της Ελευθερίας Καλογνωμά

Ο κόσμος της κάποτε έχασε την ισορροπία του, έγειρε...

“1958”: Ένας θεατρικός μονόλογος για την πρώτη περίοδο του Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι

Το “1958” είναι ένας μουσικός θεατρικός μονόλογος για την...

Δράμα: Το λεύκωμα «100 χρόνια Καλαμπάκι» τιμά τις ρίζες και τη μνήμη

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που αποτυπώνει την ταυτότητα, τη μνήμη...

Τελευταία Νέα