Χωριά αποκλεισμένα ή με επικίνδυνο χωμάτινο οδικό δίκτυο, περιοχές χωρίς υδροδότηση, καταπτώσεις βράχων, γκρέμισμα γεφυρών, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες ακόμα μέσα στο νερό, είναι το σκηνικό που συναντά κάποιος αν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Χωριά αποκλεισμένα ή με επικίνδυνο χωμάτινο οδικό δίκτυο, περιοχές χωρίς υδροδότηση, καταπτώσεις βράχων, γκρέμισμα γεφυρών, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες ακόμα μέσα στο νερό, είναι το σκηνικό που συναντά κάποιος αν βρεθεί αυτές τις μέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού.

Εκείνο που ανησυχεί κατοίκους και αρχές είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε βασικές υποδομές, πριν από την έλευση του χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της real.gr, στον δήμο Αργιθέας τα πιο σημαντικά προβλήματα έχουν να κάνουν με το κεντρικό οδικό δίκτυο. Στην οδική αρτηρία που οδηγεί προς τη Δυτική Αργιθέα, στο σημείο του χωριού Αργιθέα έχει υποχωρήσει η άσφαλτος, με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται μέσω ενός χωμάτινου παράδρομου που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το πιο σημαντικό ωστόσο πρόβλημα, αφορά στον κεντρικό δρόμο, από Μουζάκι προς την Παναγία Σπηλιά και το χωριό Πετρίλο, όπου έχουμε καταπτώσεις βράχων, ενώ στον οικισμό Λιβάδια, έχει καταστραφεί ολοσχερώς το οδικό δίκτυο. Μάλιστα, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, σε τρία με τέσσερα χωριά του δήμου έχει διαλυθεί το δίκτυο υδροδότησης. Επίσης σε τρία χωριά, οι ασφαλτικές συνδέσεις έχουν αντικατασταθεί από χωμάτινους παράδρομους. Γίνεται μάχη με το χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές πριν τον ερχομό του βαρύ χειμώνα για την περιοχή της Αργιθέας.

Στον δήμο Παλαμά, χωριά όπως τα Καλογριανά βρίσκονται μέσα στο νερό, όπου οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Ακόμα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, έρχεται νερό από τον ποταμό Πάμισο και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκοπεί ο τεράστιος όγκος νερών που περνά μέσα από Παλαιοχώρι και Καλογριανά. Οι κάτοικοι ζητούν άμεση αποκατάσταση πριν από τον χειμώνα.

Advertisement
Babis

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Μουζακίου.

Έχουν καταρρεύσει γέφυρες με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σύνδεση χωριών και οικισμών με το Μουζάκι και την Καρδίτσα. Αλλά και οι περισσότερες οδικές συνδέσεις που γίνονται εκτός από δυσκολία κρύβουν και κινδύνους. Ο δήμος Μουζακίου εμφανίζει τεράστιες καταστροφές γενικότερα στις υποδομές.

Στην πόλη της Καρδίτσας, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει τη δική του μάχη με το χρόνο, προκειμένου η αγορά να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς τα καταστήματα είχαν δεχθεί τεράστιες ποσότητες νερών, από την κακοκαιρία.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καρδίτσας, άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων πλημμυροπαθών τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται. Το ποσό που πιστώνεται είναι της τάξης των 600 ευρώ. Να σημειωθεί ότι καθημερινά η διαδικασία θα επιταχύνεται ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η πληρωμή των πρώτων δικαιούχων για τις ζημιές στην οικοσκευή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

25/08/25 10:49 πμ

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

Θεσσαλονίκη σε κρίση - Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

25/08/25 10:44 πμ

Θεσσαλονίκη σε κρίση – Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

25/08/25 9:07 πμ

Καστοριά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Μακροχώρι

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

25/08/25 9:00 πμ

Σε λειτουργία η μονάδα δασοκομάντος Καβάλας από 26 Αυγούστου

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ

25/08/25 8:55 πμ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0: Τη λύση έδωσε ο Ντεσπόντοφ