Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε δασική περιοχή στο ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών του δήμου Σιντικής. Τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε το 112 ζητώντας από τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να παραμείνουν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο, η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες μέρες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τον οικισμό.

Η μεγάλη φωτιά καίει στο όρος Όρβηλο τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά λόγω των αναζωπυρώσεων από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή έφτασε μέχρι έξω από το χωριό.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες των δήμων της Π.Ε. Σερρών και εθελοντές από το Αχλαδοχώρι και τον ΟΦΚΑΘ, ενώ εναέρια μέσα πυρόσβεσης κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.




Babis

Επίσης, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες Σερρών και τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροΐων με πεζοπόρα τμήματα αλλά και δασοκομάντος της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣέρρεςΣυνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Belles Historic Trail: Από καλά, καλύτερα! – Δείτε τα αποτελέσματα – φωτο

Περισσότεροι από 350 αθλητές και φίλοι του ορεινού και...

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών

Προκηρύχθηκαν έξι θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Σερρών, όλες...

Σέρρες: Δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν το δικό τους βιολογικό λάδι στην Αλιστράτη – video

Στην Αλιστράτη Σερρών, δύο παιδικοί φίλοι δημιουργούν μία νέα...

Τελευταία Νέα