Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένης -Κρατείται ο γιος της γυναίκας

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικοί στην υπόθεση εξαφάνισης ηλικιωμένης από περιοχή της Καστοριάς.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το κρανίο ανήκει πιθανότατα στην ηλικιωμένη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη, καθώς ο ιατροδικαστής, από το μέγεθός του, θεωρεί πως είναι ανθρώπινο, πιθανότατα γυναίκας. Ωστόσο, πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι τα οστά που βρέθηκαν κοντά στο κρανίο δεν φαίνονται να είναι ανθρώπινα. Όλα τα ευρήματα έχουν σταλεί πάντως για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε άνθρωπο ή ζώο. Η εργαστηριακή εξέταση του κρανίου θα αποτελέσει και το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς θα δείξει αν ανήκει στην 82χρονη ή όχι.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές έχουν πάρει δείγμα dna από τον 46χρονο γιο της γυναίκας για να το συγκρίνουν με dna από το κρανίο που βρέθηκε. Σημειώνεται ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως σκυλιά ή άγρια ζώα, έσκαψαν και ξέθαψαν το κρανίο και τα οστά.

Ο 46χρονος έχει συλληφθεί με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης και κρατείται στην ασφάλεια Καστοριάς, που διενεργεί την προανάκριση για το περιστατικό, καθώς έχει πέσει σε αντιφάσεις. Συγκεκριμένα, αρχικά, όταν δήλωσε την εξαφάνιση της μητέρας του είπε ότι την είχε δει τελευταία φορά την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια, υποστήριξε κάτι τελείως διαφορετικό. Δηλαδή, όταν οι Αρχές εντόπισαν το κρανίο και τον κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι την είχε δει τελευταία φορά πριν από 20 μέρες.

Σημειώνεται πάντως ότι το γεγονός ότι βρέθηκε κρανίο, σημαίνει ότι ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιορίζεται σε μερικές μέρες πριν, αλλά έχει επέλθει ενδεχομένως και αρκετούς μήνες πριν. Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να αποκαλύψει τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας, με τις αρχές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, δηλαδή είτε ο θάνατος της γυναίκας να προήλθε από εγκληματική ενέργεια, είτε να πέθανε από παθολογικά αίτια και στην συνέχεια κάποιος να την έθαψε.

Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι ο 46χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ούτε υπήρχαν καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή προβλήματα ψυχικών διαταραχών. Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, ούτε για το κρανίο ούτε για το αν έκανε κακό στην μητέρα του. Οι Αρχές συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή μήπως εντοπίσουν κι άλλα οστά.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για μια ήσυχη γυναίκα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο σύζυγός της είχε πεθάνει πριν από χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους, όσο ζούσε είχε εξουσιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στην γυναίκα και τα τρία παιδιά τους.

Advertisement

Οι δύο κόρες της οικογένειας δεν είναι πλέον εν ζωή. Η γυναίκα ζούσε με τον γιο της, απομονωμένη και χωρίς κοινωνικές επαφές.

Καστοριά: Θρίλερ με την εξαφάνιση ηλικιωμένης

Αρχικά βρέθηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, αλλά και οστά, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε άνθρωπο ή ζώο.

Κατόπιν τούτου, κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει ο 46χρονος γιος, ο οποίος έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική του κατάθεση και για τον λόγο αυτό συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος της άτυχης 82χρονης, δήλωσε την εξαφάνισή της την περασμένη Παρασκευή.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Καστοριάς.

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητσοτάκης

03/08/25 11:44 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης : «Στην αγορά εργασίας πλέον, κάτι αλλάζει προς όφελος των πολλών»

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: "Χρυσός" ο Κώστας Γεννίκης του ΟΦΚΑ στη σφαίρα - video

03/08/25 11:14 πμ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου: “Χρυσός” ο Κώστας Γεννίκης στη σφαίρα – video

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

03/08/25 10:15 πμ

Καρδίτσα: Ελληνικά γουρουνοτσάρουχα ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του πλανήτη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

03/08/25 10:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Αυγούστου

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε η συναυλία

03/08/25 9:56 πμ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο συνεργάτης του Κωνσταντίνου Αργυρού – Αναβλήθηκε για σήμερα η συναυλία

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

03/08/25 11:16 πμ

Θάσος: Το νησί που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

03/08/25 9:30 πμ

Παλαιό Φάληρο: “Το παιδί κακοποιήθηκε, η μάνα δεν πείθει” λέει ο Καλλιακμάνης – Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

03/08/25 9:22 πμ

Αιώνιοι φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία, ποιοι κινδυνεύουν με διαγραφή – Όλα όσα αλλάζουν

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

03/08/25 9:14 πμ

Ασπροβάλτα: Νεκρός 19χρονος που καρφώθηκε με μοτοσικλέτα πάνω σε ΙΧ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

03/08/25 9:06 πμ

Αγωνία στην Παραλία Οφρυνίου: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 59χρονη – Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

03/08/25 8:57 πμ

Υποδοχή της «χρυσής» πρωταθλήτριας του Διαγωνισμού της Microsoft στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου

03/08/25 9:07 πμ

Silver Alert για την 59χρονη που εξαφανίστηκε στην Παραλία Οφρυνίου