Συνελήφθη στην Ουκρανία ο διαβόητος χάκερ Sanix (φωτο)

Θεωρείται υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη συλλογή κλεμμένων δεδομένων προς πώληση

 

 

Τη σύλληψη του διαβόητου χάκερ Sanix ανακοίνωσε η η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Ο εν λόγω χάκερ έχει πουλήσει δισεκατομμύρια στοιχεία χρηστών σε διάφορα forums, με τον απολογισμό του μόνο το τελευταίο έτος να είναι 773 εκατ. διευθύνσεις email και 21 εκατ. κωδικοί.

Οι πράκτορες της SBU εντόπισαν 2TB κλεμμένων δεδομένων, με τα 87 GB να έχουν ήδη πουληθεί, ενώ αναζητούν άλλες επτά παρόμοιες βάσεις με στοιχεία πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν κωδικούς, PINs τραπεζικών καρτών, e-wallets κρυπτονομισμάτων, λογαριασμούς PayPal και πληροφορίες υπολογιστών οι οποίοι έχουν χακαριστεί για να λειτουργήσουν ως botnets για DDoS επιθέσεις. Πέρα από τους σκληρούς δίσκους κατασχέθηκαν τηλέφωνα και μεγάλα χρηματικά ποσά. Η σύλληψη έγινε στην πόλη Ivano-Frankivsk της δυτικής Ουκρανίας, ενώ οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το πραγματικό όνομά του.




Babis

χάκερ 1 χάκερ 2

 

Πηγή newsbeast.gr

ΚόσμοςΣυνελήφθη στην Ουκρανία ο διαβόητος χάκερ Sanix (φωτο)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός

Εξηνταδυάχρονος θανατοποινίτης εκτελέστηκε, χρόνια μετά την καταδίκη του για...

Μπιλ Γκέιτς: Η κόρη του, Φοίβη, αποκάλυψε πως ο πατέρας της πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη της Φοίβης Γκέιτς, της 22χρονης...

ΠΟΥ: Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας αντιμέτωπη με «τη μεγαλύτερη διαταραχή» στα χρονικά

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις,...

Τελευταία Νέα