Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
14.4 C
Serres

Συνελήφθησαν 4 μέλη σπείρας που αποσπούσε χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς

Συνελήφθησαν με εντάλματα, χθες (8/12) σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 51χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 50 και 48 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι 4 άντρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι τουλάχιστον από το 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους και προβαίνοντας στις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες κατηγορούνται.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων. Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 124.000 ευρώ.


Babis


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΣυνελήφθησαν 4 μέλη σπείρας που αποσπούσε χρηματικά ποσά από τραπεζικούς λογαριασμούς

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 47χρονος στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένας 47χρονος που...

Κ.Δημογλίδου: Δεν γνωρίζουμε αν όντως ήθελε να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο τον μηχανισμό

Η 38χρονη ήταν σεσημασμένη για ληστείες, κλοπές, τοκογλυφία και...

Το Άργος τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον θαυματουργό – video

Με μεγαλοπρέπεια η πόλη του Άργους τίμησε τον προστάτη...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μαχαίρι σε 34χρονο – Τον τραυμάτισε η σύντροφός του

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύεται 34χρονος με καταγωγή από την...

Τελευταία Νέα