Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 την Τρίτη 30 Απριλίου 2025, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερινα Δουκα. Advertisement   Κατά τη ... Περισσότερα

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 την Τρίτη 30 Απριλίου 2025, στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Κατερινα Δουκα.

Advertisement
 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφέρθηκε σε κρίσιμα κοινωνικά, θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, παρουσιάζοντας με σαφήνεια τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Κινήματος Δημοκρατίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Για τα Τέμπη και τα κατηγορητήρια του Κινήματος

«Έχουμε συντάξει κατηγορητήρια που αθροίζουν στις 350 σελίδες, με ξεκάθαρες ενδείξεις και αποδείξεις και για τον κ. Σπίρτζη, και για τον κ. Καραμανλή, και για όλα τα πολιτικά πρόσωπα – πάνω απ’ όλα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν λέω ότι είναι ένοχοι, λέω ότι πρέπει να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.»

«Οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν να στηριχθούν αυτά τα κατηγορητήρια. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση»

Για τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις του Κινήματος Δημοκρατίας

«Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος. Ενημερώσαμε το Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη και φέρνουμε το ζήτημα για πρώτη φορά στην Ολομέλεια της Ε.Ε. Στο Στρασβούργο, στην καρδιά της Ευρώπης, φέρνουμε θεσμικά την υπόθεση.»

Για την οικονομία και το υπερπλεόνασμα

«Το να έχεις πλεονασματική οικονομία είναι θετικό. Αλλά αυτό το τεράστιο υπερπλεόνασμα φανερώθηκε τελευταία στιγμή. Ξεζουμίστηκε ο ελληνικός λαός για να δοθούν τώρα 1,1 δισ. ευρώ ως παροχές.»

«Το πρώτο που έπρεπε να γίνει ήταν να δοθούν πίσω τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και να επανέλθει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Μιλάμε για μέτρα μόνιμα ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ.»

Για τη στεγαστική κρίση και τις προτάσεις του Κινήματος

«Το επίδομα που δόθηκε από την κυβέρνηση για τη δήθεν στήριξη των ενοικιαστων μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να οδηγήσει σε αυξήσεις. Αντί αυτού, προτείνουμε τη δημιουργία 4.000 φοιτητικών εστιών και κατοικιών με εγγυημένα κρατικά ομόλογα. Πρέπει να αυξήσουμε την προσφορά στέγης για να πιέσουμε τις τιμές προς τα κάτω.»

«Μπορούμε να δώσουμε και άλλα κίνητρα, ώστε οι εκμισθωτές να μη μετακυλίουν την επιδότηση στους ενοικιαστές με αύξηση τιμών. Π.χ. φορολογικά κίνητρα ή μειωμένη φορολόγηση στα μισθώματα.»

Για τη διαφάνεια και τη θεσμική ανασυγκρότηση

«Καταθέσαμε πρόταση νόμου για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Όσον αφορά τα θεσμικά ζητήματα, εμείς δεσμευόμαστε να φέρουμε δικαιοσύνη και διαφάνεια στη χώρα.»

Advertisement
Family Kitchen

«Δεν ζητάμε χάρη από τον ψηφοφόρο. Ζητάμε να μας ακούσει και να αξιολογήσει το έργο μας, όχι τα λόγια.»

Για τη δυναμική του Κινήματος Δημοκρατίας

«Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μας. Το Κίνημα Δημοκρατίας καταγράφει ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις.»

«Είναι υγιές ο πολίτης να μην ακολουθεί τυφλά τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά να απαιτεί έργο και λογοδοσία.»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”