Σύνοδος Κορυφής: Στο τραπέζι οι κυρώσεις στην Τουρκία – Τι αναφέρει το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων

Σκληρές διαπραγματεύσεις – Η θέση της Ελλάδας – Πληροφορίες του Reuters

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει κυρώσεις σε περισσότερα πρόσωπα στην Τουρκία και εταιρείες υπεύθυνες για γεωτρήσεις σε «αμφισβητούμενα ύδατα» στη Μεσόγειο, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το προσχέδιο της κοινής δήλωσης στην οποία αναμένεται να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Το προσχέδιο παραμένει υπό διαπραγμάτευση και φαίνεται το θέμα να παραπέμπεται στη σύνοδο του Μαρτίου, ενώ η Ελλάδα δεν θεωρεί επαρκή τα όσα αναφέρονται.

Εάν υπάρξει συμφωνία, η ΕΕ θα «προετοιμάσει επιπλέον καταχωρίσεις» στη βάση της λίστας κυρώσεων που έχει ήδη καταρτιστεί από το 2019 και «εάν χρειαστεί εργαστεί στην επέκταση της εμβέλειάς της», σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων.

 

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν στη Σύνοδο του Μαρτίου περαιτέρω βήματα εάν δεν υπάρξει πρόοδος με την Τουρκία.




Babis

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το εάν θα υλοποιήσουν την προειδοποίηση που διατυπώθηκε τον Οκτώβριο για κυρώσεις στην Τουρκία αναφορικά με τις δραστηριότητές της και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στα ανοιχτά των ακτών της Κύπρου και της Ελλάδας, όπως επισημαίνει το Reuters.

Σύμφωνα με ευρωπαίους διπλωμάτες, οι στοχευμένες κυρώσεις δεν θεωρούνται επαρκείς από την Ελλάδα, και το προσχέδιο είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

ΠολιτικήΣύνοδος Κορυφής: Στο τραπέζι οι κυρώσεις στην Τουρκία – Τι αναφέρει το...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β.Κικίλιας: Συγκρατήσαμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Καμία αύξηση το καλοκαίρι

Στο γεγονός της συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα....

Δ. Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

«Αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το διεφθαρμένο κράτος των...

Τελευταία Νέα