Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης εμφανίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα τους τελευταίους μήνες. Έντονο είναι το πρόβλημα της ύπαρξης οριακής απαρτίας για την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπιστώνεται πως ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης εμφανίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ειδικότερα τους τελευταίους μήνες.

Έντονο είναι το πρόβλημα της ύπαρξης οριακής απαρτίας για την έναρξη της συνεδρίασης, αφού διαπιστώνεται πως αρκετοί είναι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που έχουν άλλες προτεραιότητες, είτε εν αναμονή του χρίσματος του Υποψηφίου Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, είτε γιατί είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μάιου.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης και συνήθως μετά τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα στα συνήθη Μ.Μ.Ε., που καλούνται ειδικά, αρχίζουν οι αποχωρίσεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της παράταξης της Διοίκησης, σε σημείο που όχι μόνο δεν υπάρχει απαρτία, αλλά δεν υπάρχουν οι 18 απαραίτητοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ώστε να είναι νόμιμη η λήψη απόφασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η μη αναγραφή στα πρακτικά ονομαστικά των Περιφερειακών Συμβούλων που ψηφίζουν θεωρούνται ότι ψήφισαν ακόμη και όσοι έχουν αποχωρήσει.

Advertisement
ΔΕΗ

Υπάρχουν Σύμβουλοι, που όχι μόνο επί τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις είναι απόντες, γεγονός, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη, πρέπει να αναφερθεί από τον Πρόεδρο, και εν συνεχεία να επιβληθούν κυρώσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά έχουν να εμφανιστούν στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω από ΔΥΟ (2) χρόνια, λαμβάνοντας έτσι μία ιδιότυπη «ασυλία»(ονόματα αργότερα).
Η διοίκηση Τζιτζικώστα δεν έδειξε την ίδια ανοχή στις απουσίες του κ. Μάρκου Μπόλαρη (Επικεφαλής Παράταξης) και του κ. Δημήτριο Χριστογιάννη (Περιφερειακό Σύμβουλο Πιερίας από την παράταξη Ιωαννίδη) που παράλληλα νόμιμα ασκούσε και τα καθήκοντα του βουλευτού στο Εθνικό Κοινοβούλιο, και οι οποίοι στοχοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν σε παραίτηση.
Μεγάλη ευθύνη στα παραπάνω έχει αδιαμφισβήτητα και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης στον οποίο έχουν γνωστοποιηθεί-καταγγελθεί τα παραπάνω και ο οποίος πρέπει να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις, αλλά μέχρι σήμερα κωφεύει.
Κύριε Τζιτζικώστα ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και αφήστε την εξωτερική πολιτική να την ασκήσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η νόμιμη κυβέρνησης της Χώρας.
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι
Τόσκας Λάζαρος Περιφερειακός Σύμβουλος
Χειμώνας Αθανάσιος (Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου)

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

15/09/25 9:05 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

15/09/25 8:55 μμ

Δίκη Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον «Μ. Σαράφη» και 33 μηνών στην «Αικ. Κελέση»

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

15/09/25 8:49 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπουργείο για την έρευνα και την ανάπτυξη σε βάθος διετίας

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής

15/09/25 8:44 μμ

Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Καραλής