«Η κυβέρνηση στους λίγους μήνες που κυβερνά διακρίνεται σε ρόλο Ιαβέρη και απηνούς διώκτη δικαιωμάτων και ελευθεριών»   Για «αδίστακτη υπονόμευση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Η κυβέρνηση στους λίγους μήνες που κυβερνά διακρίνεται σε ρόλο Ιαβέρη και απηνούς διώκτη δικαιωμάτων και ελευθεριών»

 

Για «αδίστακτη υπονόμευση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι, στους λίγους μήνες που κυβερνά, διακρίνεται «σε ρόλο Ιαβέρη και απηνούς διώκτη δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, τονίζεται ότι κατά το διάστημα που κυβερνά η ΝΔ, περιστέλλονται «με φανατισμό τα δικαιώματα των πιο ευαίσθητων κι ευάλωτων ομάδων» και «κάνοντας αρχή με τους πρόσφυγες, συνεχίζει τώρα με όσους παλεύουν κατά των εξαρτήσεων, ξεκινώντας πόλεμο και με αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό τους, γονείς, θεραπευτές, φίλους».

Advertisement
Babis

Όπως υποστηρίζει, «πέρα από την ύβρη, να θέλεις να χειραγωγήσεις κομματικά δημιουργώντας ένα “εξαρτημένο” ΚΕΘΕΑ, πέρα από το βόλεμα κάποιων ημετέρων, παχυλά αμειβόμενων μισθοφόρων, στη θέση άμισθων, υψηλού κύρους και εμπειρίας εθελοντών, το κυβερνητικό σχέδιο αρχίζει ήδη να αποκαλύπτεται» και καταλογίζει στην κυβέρνηση πρόθεση για «έλεγχο, χειραγώγηση, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς και κάθε δομής απεξάρτησης».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι σημερινές πρώτες συγκλονιστικές συγκεντρώσεις του ΚΕΘΕΑ και των φίλων του, έξω από το υπουργείο Υγείας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν ήδη την πρώτη απάντηση. Είναι η αυτονόητη απάντηση κάθε καθαρού μυαλού σε κάθε βρώμικη ιδιοτελή σκέψη» και καταλήγει: «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Ενίσχυση των δωρεάν δομών απεξάρτησης, κοινωνικής φροντίδας και ένταξης».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες