Ανακοίνωση για την «Αυγή» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως «η εφημερίδα της Αριστεράς, πρέπει να μείνει ζωντανή και να ισχυροποιηθεί». Η ΑΥΓΗ από το 1952 μάχεται για την ενημέρωση. Σε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ανακοίνωση για την «Αυγή» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζοντας πως «η εφημερίδα της Αριστεράς, πρέπει να μείνει ζωντανή και να ισχυροποιηθεί».

Advertisement
 

Η ΑΥΓΗ από το 1952 μάχεται για την ενημέρωση. Σε καιρούς δύσκολους για την κοινωνία και την χώρα στάθηκε όρθια, αναδεικνύοντας την πραγματικότητα, παλεύοντας για τα δίκαια του λαού από την θέση της Αριστεράς, πρωτοστατώντας στους κοινωνικούς αγώνες. Για να παραμείνει όρθια χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες. Άντεξε σε χαλεπούς καιρούς και απέκρουσε τις επιθέσεις εναντίον της, ενώ μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας της από τη Χούντα, επανήλθε συμμετέχοντας από την πλευρά της στους αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Η ΑΥΓΗ δεν είχε ποτέ προνομιακές διαφημιστικές απολαβές από δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν έλαβε θαλασσοδάνεια με «αέρα» όπως άλλοι όμιλοι του ενημερωτικού χώρου, έλαβε ψίχουλα από τις «Λίστες Πέτσα» εν αντιθέσει με λαθρόβια μέσα ενημέρωσης που είναι εκλεκτά του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε και παραμένει ανέκαθεν πιστός στην αρχή της διαχείρισης των οικονομικών του με άξονα την διαφάνεια. Στηρίχθηκε και στηρίζεται μόνο στην κρατική χρηματοδότηση και τις εισφορές των μελών του, δεν έλαβε ποτέ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που δάνεισαν με σχεδόν 300 εκατομμύρια την ΝΔ, αποπλήρωσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δανείων του. 

Η πολυετής κρίση στον Τύπο, η αρχή της οποίας τοποθετείται ακόμα και πριν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επέφερε βαριά πλήγματα στην ΑΥΓΗ. Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς στάθηκε όρθια. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, δημιουργούν εκ νέου συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Για τους λόγους αυτούς, τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης της εφημερίδας, το οποίο περιλαμβάνει και τη δυνατότητα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στην ΑΥΓΗ. 

Advertisement
Babis

Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Στόχος είναι οι οικειοθελώς αποχωρούντες να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, η ΑΥΓΗ επέλεξε να μην αξιοποιήσει ουδεμία από τις αντεργατικές προβλέψεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν. 

Το πρόγραμμα απηχεί τον αναγκαίο σεβασμό στους εργαζόμενους και αναγνωρίζει την προσφορά τους στην εφημερίδα. Η επιτυχία του, θα κρίνει και την επιβίωση της.

Η ΑΥΓΗ, η εφημερίδα της Αριστεράς, πρέπει να μείνει ζωντανή και να ισχυροποιηθεί. 

Είναι ζήτημα πολυφωνίας, είναι ζήτημα δημοκρατίας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”