«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση ‘προθύμων’ στελεχών ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Epilogestv

Epilogestv

«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση ‘προθύμων’ στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Αναφέρει, με αφορμή πρωτοσέλιδο του Documento και ανάρτηση του in.gr ότι «τέτοιο γεγονός είναι η εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για στενές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με άμεση δική του εμπλοκή».

Ειδικότερα αναφέρει: «Όπως ενόρκως κατέθεσε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο ίδιος δεχόταν αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του από στενούς συνεργάτες του τότε Υπουργού ΠροΠο, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο και συγκεκριμένα ότι γινόταν αποδέκτης πιεστικών αιτημάτων για πληροφόρηση φακέλων αστυνομικών που τελούσαν υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και για παράτυπες μετακινήσεις αστυνομικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα εμπορίας καυσίμων, σε κρίσιμες Υπηρεσίες της Αστυνομίας. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στον ιστότοπο in.gr, και της εφημερίδας Documento βασίζονται σε στοιχεία από τη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή και περιέχει ενυπόγραφες καταγγελίες και ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικού της Αστυνομίας και του δολοφονηθέντος από την ‘Greek mafia’ πρατηριούχου καυσίμων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τα δημοσιεύματα εμφανίζουν μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ των υστέρων φαίνεται πως υλοποιήθηκαν πλήρως», ενώ προσθέτει ότι «αυτή η δυσώδης εικόνα συμπληρώνεται από τον πολιτικό κυνισμό του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα, Κυριακή 16/6, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή του ανούσιου ανασχηματισμού: Ότι επιβραβεύτηκαν οι βουλευτές που πρωτοστάτησαν στην απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών». «Κάτι σαν το ‘νόμιμο φακελάκι’, για το οποίο εμφανίζεται υπερήφανος ο Υπουργός». Πιο συγκεκριμένα επ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν κρατιούνται πλέον ούτε τα προσχήματα από τα κυβερνητικά στελέχη. Η υπουργοποίηση της αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Παπακώστα κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι η επιβράβευση της ‘δύσκολης δουλειάς’ που έκανε στην Επιτροπή». Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά ποια ήταν η «δύσκολη δουλειά»: «η πιστή τήρηση και υλοποίηση της γραμμής του Μαξίμου για συγκάλυψη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Η μη κλήση μαρτύρων; Τα παιχνίδια με τις διαβιβάσεις δικογραφιών στη Βουλή; Η αποσιώπηση του μπαζώματος;».

Advertisement
MEGA

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «μια δουλειά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν της είναι καθόλου δύσκολη: συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί και δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα