«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση ‘προθύμων’ στελεχών ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

«Οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι, ενώ περιφρονεί πλήρως τα πρόσφατα μηνύματα της κάλπης, εστιάζει προκλητικά στην επιβράβευση ‘προθύμων’ στελεχών της, προσφέροντάς τους πολιτική κάλυψη ή/και αναβάθμιση, ακόμη κι όταν τα πεπραγμένα τους διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Αναφέρει, με αφορμή πρωτοσέλιδο του Documento και ανάρτηση του in.gr ότι «τέτοιο γεγονός είναι η εκ νέου υπουργοποίηση του κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για στενές διασυνδέσεις της Greek Mafia με το στενό του περιβάλλον, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με άμεση δική του εμπλοκή».

Ειδικότερα αναφέρει: «Όπως ενόρκως κατέθεσε ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο ίδιος δεχόταν αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του από στενούς συνεργάτες του τότε Υπουργού ΠροΠο, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Θεοδωρικάκο και συγκεκριμένα ότι γινόταν αποδέκτης πιεστικών αιτημάτων για πληροφόρηση φακέλων αστυνομικών που τελούσαν υπό διερεύνηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και για παράτυπες μετακινήσεις αστυνομικών, που εμπλέκονταν σε κυκλώματα εμπορίας καυσίμων, σε κρίσιμες Υπηρεσίες της Αστυνομίας. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου στον ιστότοπο in.gr, και της εφημερίδας Documento βασίζονται σε στοιχεία από τη δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή και περιέχει ενυπόγραφες καταγγελίες και ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αξιωματικού της Αστυνομίας και του δολοφονηθέντος από την ‘Greek mafia’ πρατηριούχου καυσίμων».

Advertisement
MEGA

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τα δημοσιεύματα εμφανίζουν μια αποκρουστική εικόνα με σκοτεινές διασυνδέσεις, επίορκες δεσμεύσεις και υποσχέσεις που εκ των υστέρων φαίνεται πως υλοποιήθηκαν πλήρως», ενώ προσθέτει ότι «αυτή η δυσώδης εικόνα συμπληρώνεται από τον πολιτικό κυνισμό του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα, Κυριακή 16/6, αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή του ανούσιου ανασχηματισμού: Ότι επιβραβεύτηκαν οι βουλευτές που πρωτοστάτησαν στην απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών». «Κάτι σαν το ‘νόμιμο φακελάκι’, για το οποίο εμφανίζεται υπερήφανος ο Υπουργός». Πιο συγκεκριμένα επ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν κρατιούνται πλέον ούτε τα προσχήματα από τα κυβερνητικά στελέχη. Η υπουργοποίηση της αντιπροέδρου της εξεταστικής επιτροπής κ. Παπακώστα κατά τον κ. Γεωργιάδη είναι η επιβράβευση της ‘δύσκολης δουλειάς’ που έκανε στην Επιτροπή». Η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά ποια ήταν η «δύσκολη δουλειά»: «η πιστή τήρηση και υλοποίηση της γραμμής του Μαξίμου για συγκάλυψη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο; Η μη κλήση μαρτύρων; Τα παιχνίδια με τις διαβιβάσεις δικογραφιών στη Βουλή; Η αποσιώπηση του μπαζώματος;».

Advertisement

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «μια δουλειά κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και δεν της είναι καθόλου δύσκολη: συγκαλύπτει, συναλλάσσεται και προστατεύει κέντρα που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετεί και δεν δίνει δεκάρα για το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

24/09/25 1:16 πμ

Δεινόσαυρος με οστό κροκόδειλου στο στόμα του ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

24/09/25 1:10 πμ

N. Ανδρουλάκης: Η ξαφνική αναβολή μιας συνάντησης που ανακοινώθηκε «μετά βαΐων και κλάδων», είναι δείγμα ερασιτεχνισμού

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι - Η αποστολή του «δικεφάλου»

24/09/25 1:06 πμ

ΠΑΟΚ: Απών μόνο ο Πέλκας με Μακάμπι – Η αποστολή του «δικεφάλου»

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

23/09/25 11:47 μμ

Πώς να συνδυάσετε φθινοπωρινά χρώματα με φυτά στο καθιστικό σας

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

23/09/25 11:42 μμ

Υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

23/09/25 11:37 μμ

7 πράγματα που δεν πρέπει να έχεις στο σαλόνι του σπιτιού σου

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

23/09/25 11:34 μμ

4 συνταγές για αρωματική ζεστή σοκολάτα

Τα συρτάρια σου Θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

23/09/25 11:32 μμ

Τα συρτάρια σου θα μυρίζουν υπέροχα: Φτιάξε αρωματικά πουγκιά μόνο με 3 υλικά

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

23/09/25 10:26 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Σεπτεμβρίου

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

23/09/25 10:23 μμ

SEREXPO: Ευχαριστίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στον Αθανάσιο Μαλλιαρά

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

23/09/25 11:24 μμ

Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

Πρόεδρος Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: Κάποιοι δεν θέλουν να ξεκινήσει η δίκη. Την εκταφή πρέπει να την ζητήσει η πρόεδρος Εφετών

23/09/25 10:05 μμ

Πρόεδρος Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: Κάποιοι δεν θέλουν να ξεκινήσει η δίκη. Την εκταφή πρέπει να την ζητήσει η πρόεδρος Εφετών