Ξεπερνά κάθε προσδοκία η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την αθρόα προσέλευση, που σημειώνεται από νωρίς στις κατά τόπους ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν ήδη 96.000 στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο - Πάνω από 24.000 τα νέα μέλη

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την αθρόα προσέλευση, που σημειώνεται από νωρίς στις κατά τόπους κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στη Νέα Σμύρνη η αναμονή ξεπερνά τη μιάμιση ώρα, ενώ 1 ώρα και 40 λεπτά είναι η αναμονή στον Χολαργό, καθώς τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έχουν από ένα τάμπλετ, που αδυνατεί, στην πράξη, να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ουρές.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα ξεπεράσουν το εξαψήφιο νούμερο, ενώ στους κομματικούς διαδρόμους έχει αρχίσει η συζήτηση περί παράτασης του χρόνου ψηφοφορίας (σ.σ. που κανονικά εκπνέει στις 20:00), δεδομένου ότι στις 16:30 σε όλη την Ελλάδα είχαν ψηφίσει 96.600 πολίτες για να αναδείξουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτούς 24.600 είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο στην Αττική έχουν ήδη ψηφίσει 32.000 άνθρωποι στην ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Στις 14.30 το μεσημέρι οι ψηφίσαντες είχαν αγγίξει τους 78.000. Την ίδια ώρα, τα νέα μέλη είχαν ξεπεράσει τα 19.000, φτάνοντας στο 23%.

Αν η προσέλευση συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, οι ψηφοφόροι αναμένεται να προσεγγίσουν τα 130.000 άτομα.

Advertisement
MEGA

Η μεγάλη συμμετοχή, πάντως, έφερε και… γκρίνια στις ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Με πολλούς πολίτες να ειναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να εγγράφονται στο κόμμα λίγο πριν ρίξουν την ψήφο στην κάλπη, η αναμονή ήταν μεγάλη.

Όμως, και τα παλιά μέλη χρειαζόταν να συμπληρώσουν στην φόρμα τα στοιχεία τους. Κάποιοι μάλιστα, εν μέσω διαμαρτυριών, αποχωρούσαν και έλεγαν ότι θα επιστρέψουν αργότερα, όταν υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.

Η εξέλιξη της συμμετοχής

Στις 09:50 είχαν ψηφίσει περίπου 10.000, ενώ μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 26.000, με το 20% να είναι είναι νέα μέλη. Στις 11:00 το νούμερο είχε προσεγγίσει τις 35.000, όταν στην εκλογή Τσίπρα πέρυσι τον Μάιο την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 28.000-30.000. Στις 11:45 η συμμετοχή είχε υπερβεί τις 37.000, ενώ στις 12:20 είχαν ψηφίσει κοντά στις 45.000, εκ των οποίων 10.500 ήταν νέα μέλη. Στις 12:50, είχαν ψηφίσει 55.000 εκλογείς, ενώ τα νέα μέλη ήταν πάνω από 12.000. Στις 14:00, τα νούμερα της συμμετοχής στην ψηφοφορία και των νέων ψηφοφόρων ανέρχονταν σε 70.607 και 17.019, αντιστοίχως.

Μεγάλη προσέλευση παρατηρείτο στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν προσέλευση και στην Κρήτη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βραδιά των Ελλήνων στο Champions League!

28/08/25 1:53 πμ

Η βραδιά των Ελλήνων στο Champions League!

Χατζηβασιλείου από την Κοπεγχάγη για το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη: «Μην ξεχνάτε την κατοχή στην Κύπρο»

28/08/25 1:48 πμ

Χατζηβασιλείου από την Κοπεγχάγη για το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη: «Μην ξεχνάτε την κατοχή στην Κύπρο»

Στ. Παπασταύρου: «Η βαριά κληρονομιά του κ. Τσίπρα είναι η βάναυση ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας»

28/08/25 1:43 πμ

Στ. Παπασταύρου: «Η βαριά κληρονομιά του κ. Τσίπρα είναι η βάναυση ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας»

Κώστας Τσιάρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ - Υψηλές αποζημιώσεις για ευλογιά και ζωοτροφές

28/08/25 1:36 πμ

Κώστας Τσιάρας: Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ – Υψηλές αποζημιώσεις για ευλογιά και ζωοτροφές

Το πειθαρχικό δίκαιο ανάβει φωτιές: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, την απόσυρσή του ζητούν οι εργαζόμενοι

28/08/25 1:27 πμ

Το πειθαρχικό δίκαιο ανάβει φωτιές: 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ, την απόσυρσή του ζητούν οι εργαζόμενοι

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Βρωμοπούσι Σαλαμίνας - Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

28/08/25 1:16 πμ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Βρωμοπούσι Σαλαμίνας

Νέες οδηγίες: Ποια εμβόλια χρειάζονται οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με τους καρδιολόγους

28/08/25 1:13 πμ

Νέες οδηγίες: Ποια εμβόλια χρειάζονται οι καρδιοπαθείς, σύμφωνα με τους καρδιολόγους

Φυτά που δροσίζουν το σπίτι: Οι καλύτερες επιλογές

28/08/25 1:09 πμ

Φυτά που δροσίζουν το σπίτι: Οι καλύτερες επιλογές

Καστοριά – Στέρεψε η κοίτη του Αλιάκμονα

28/08/25 1:06 πμ

Καστοριά – Στέρεψε η κοίτη του Αλιάκμονα

Ν. Κουφοτόλης: "Από το σύνολο των θέσεων στάθμευσης το 5% πρέπει να δοθεί σε ΑμεΑ"- video

27/08/25 8:48 μμ

Ν. Κουφοτόλης: “Από το σύνολο των θέσεων στάθμευσης το 5% πρέπει να δοθεί σε ΑμεΑ”- video

Τιμολόγια ρεύματος: Αναμένονται μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής

28/08/25 1:11 πμ

Τιμολόγια ρεύματος: Αναμένονται μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής

Σέρρες: Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας - video

27/08/25 8:38 μμ

Σέρρες: Συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νιγρίτας – video