Στον ιδρυτικό νόμο 4610/2019 προβλέφθηκε η συμμετοχή στην Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου, των εκλεγμένων Πρυτανικών Αρχών και των τριών ΤΕΙ, με τον οποίο διασφαλιζόταν η ισότιμη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων.

Ο πρόσφατος αποκλεισμός των μελών της πανεπιστημιούπολης των Σερρών, η οποία λειτουργεί και αναπτύσσεται εδώ και 40 έτη στην πόλη μας, από τη συγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο εξοστρακισμός επιλεκτικά, των εκλεγμένων Πρυτανικών Αρχών αποτελεί καταστρατήγηση κάθε ηθικής δεοντολογίας, καθώς, όσοι διατηρήθηκαν σε αυτή επελέγησαν με μοναδικό κριτήριο τον κομματικό χώρο στον οποίο ανήκουν.

Η απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ, δια της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία συγκρότησε τη νέα διοικούσα επιτροπή με μέλη αποκλειστικά από τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, αποτελεί σαφέστατη υποβάθμιση του ρόλου του ιδρύματος των Σερρών, προσβάλλει την ακαδημαϊκή του κοινότητα, και προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του και τη συνέχειά του.

Μια τέτοια ενέργεια, η οποία απαξιώνει το Νομό Σερρών στο σύνολό του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση από τη Σερραϊκή κοινωνία, τη θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ όλους τους φορείς του Νομού μας.

Επιβάλλεται η άμεση τροποποίηση της σύνθεσης της ΔΕ ώστε να συμπεριληφθούν ένας αντιπρόεδρος και δύο μέλη από την πανεπιστημιούπολη Σερρών για την ισότιμη συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων.

Είναι χρέος όλων μας να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας που συντελείται και της άνευ προηγουμένου στοχοποίησης και ολικής υποβάθμισης της πανεπιστημιούπολης των Σερρών.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ