ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας

2691
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας

Το οδυνηρό αποτέλεσμα του Μαΐου επικυρώθηκε με το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης, σφραγίζοντας μια στρατηγική ήττα, κλείνοντας έναν σπουδαίο, σημαντικό και όμορφο ιστορικό κύκλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Δεν συνετρίβη όπως πολλοί επιδίωξαν ή έλπιζαν, από τη Δεξιά έως το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την υπόλοιπη Αριστερά. 

Για το νομό μας  παρήγορο και ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι διατηρήσαμε την βουλευτική έδρα με την εκλογή του σ. Κώστα Καρπουχτσή τον οποίο και συγχαίρουμε. 

Επιθυμούμε σήμερα, να ευχαριστήσουμε θερμά,  εκείνα τα στελέχη και μέλη του κόμματός μας, που αρνήθηκαν πεισματικά την αποστράτευση στα δύσκολα και έδωσαν με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ.

Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τις  12.787 Σερραίες και Σερραίους  πολίτες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους. Υπό τις συνθήκες που διεξήχθη για μας αυτή η αναμέτρηση, η ψήφος τους δεν ήταν καθόλου δεδομένη.

Τόσο εκλογές του Μαΐου, όσο και στη χθεσινή αναμέτρηση, παλέψαμε και εδώ, μόνοι ενάντια στον συντονισμένο πόλεμο που δεχτήκαμε από τη ΝΔ και το πανίσχυρο τοπικό σύστημα εξουσίας που τη στηρίζει, αλλά δυστυχώς και από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, που διεξήγαγαν μονομέτωπη εκστρατεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με αξιοπρέπεια, πολιτικό πολιτισμό και προγραμματική αντιπαράθεση, χωρίς να μπούμε ούτε στιγμή στον πειρασμό να λασπολογήσουμε κατά των πολιτικών μας αντιπάλων .

Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες, γιατί την προσεχή περίοδο. Τα κοινωνικά προβλήματα θα ενταθούν, όπως θα ενταθεί και η επίθεση της ΝΔ στα θεμελιώδη δημόσια αγαθά. Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τώρα είναι η ώρα του απολογισμού, του αναστοχασμού, των συλλογικών και συντροφικών διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε τολμηρές και ριζικές αλλαγές παντού. Η επέλαση της Ακροδεξιάς, η κυριαρχία ενός ανεξέλεγκτου δεξιού καθεστώτος, η μετατροπή της Ελλάδας σε ελλειμματική Δημοκρατία ανατολικού τύπου επιβάλλουν την ανασύνταξη και την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά αναγκαία προοπτική.Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της συστράτευσης και όχι της αποστράτευσης. Τώρα είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και με το βλέμμα πάντα στραμμένο στα προβλήματα της κοινωνίας.

Η Ν.Ε.Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δηλώνει παρούσα  στις εξελίξεις. Τα μέλη της  Θα είναι παρόντα και θα συμβάλουν με όλες τους  τις δυνάμεις στην ενίσχυση του κόμματός μας κεντρικά και τοπικά.

Σέρρες 26/06/2023

Το Γραφείο Τύπου

της  Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

 του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ