Την εφαρμογή των νόμων για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι, δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την εφαρμογή των νόμων για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μην κλείνουν οι δρόμοι, δεσμεύτηκε ότι θα διασφαλίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ενώ έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του πραγματοποιήθηκαν 83 πορείες από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος.

“Μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί εκατό, διακόσιοι και τριακόσιοι άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη”, είπε ο υπουργός και προσέθεσε: “Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις”.

Για τις 16 πορείες στις οποίες έκλεισαν οι δρόμοι είπε:

“Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε. Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μέτρο θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης είναι να νιώθουν και να είναι οι πολίτες ασφαλείς”, ενώ στην συνέντευξη του αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των μηνύσεων σε βάρος εκπαιδευτικών από αντιεμβολιαστές, στην ενδοοικογενειακή βία και την ίδρυση γραφείων στην Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της, στην ψηφιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και την μετακίνηση αστυνομικών στις γειτονιές και τέλος εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην ομάδα ΔΙΑΣ.

«Αυτά τα παιδιά συμβάλλουν στο να ανυψωθεί το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και η αποτελεσματικότητά της σε άμεσες επεμβάσεις», ανέφερε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Θα είμαι δίπλα τους και σε θέματα εξοπλισμού και σε άλλα προβλήματα που έχουν και θα το διαπιστώσουν».

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα ο υπουργός ανέφερε:

Για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς από αρνητές των εμβολίων:

Ήταν αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει σε άσκοπες περιπέτειες εκπαιδευτικούς, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα και πειθαρχία όλες τις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και διασφαλίζουν την κανονική και εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.

Βάζουμε τέλος σε αυτή την ιστορία και είναι ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς όλους η ελληνική κοινωνία με ενότητα και αλληλεγγύη θα προχωρήσει μπροστά, θα αντιμετωπίσει την πανδημία και οι πολίτες οι οποίοι φέρονται με υπευθυνότητα και πειθαρχούν στην νομιμότητα προφανέστατα είναι παραδείγματα και δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα.

Στη συνέχεια τόνισε:

«Θέλω να απευθύνω μια πρόσκληση ψυχραιμίας και λογικής προς όλους. Μπορούμε να δούμε την επόμενη περίοδο και το χειμώνα που έρχεται με αισιοδοξία εάν συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη να τηρούμε τα μέτρα».

Για την ίδρυση Γραφείων Ενδοοικογενειακής βίας:

Το διάστημα της πανδημίας αυξήθηκαν πάρα πολύ τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι καθοριστική η στενή συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Για το σκοπό αυτό δημιουργούνται έξι γραφεία ενδοοικογενειακής βίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

«Την προσεχή Δευτέρα θα έχω συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για την ψηφιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και τη μετακίνηση αστυνομικών στις γειτονιές:

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες το πολύ θα γίνουν ανακοινώσεις από κοινού με τον υπουργό Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ποιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ψηφιοποιηθούν και επομένως οι πολίτες δεν θα πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα για αυτές. Από την 1 Ιανουαρίου του 2022 τα αστυνομικά τμήματα δεν θα δίνουν γνήσια υπογραφής και άλλες τέτοιου είδους υπηρεσίες δια ζώσης.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπου υπάρχει το 70% της εγκληματικότητας αλλά οι αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν εδώ στο λεκανοπέδιο είναι λιγότεροι από το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Η στρατηγική που έχουμε για να βρεθούν οι αστυνομικοί κοντά στον πολίτη, κοντά στην γειτονιά, να είναι το στήριγμα του, να νιώθουμε όλοι μας ότι οι αστυνομικοί είναι φιλικοί προς την κοινωνία, είναι φιλικοί προς τους νέους ανθρώπους και νοιάζονται για την ασφάλεια όλων μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι να γίνει πράξη η εκτεταμένη ψηφιοποίηση που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς από πάρεργα και θα τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

13/09/25 7:23 μμ

Έλλειψη σιδήρου; Τροφές για να καλύψετε τις καθημερινές ανάγκες

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

13/09/25 7:19 μμ

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

13/09/25 7:13 μμ

Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πώς φεύγει ο πόνος

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

13/09/25 7:05 μμ

Αυτισμός: Τα πρώτα σημάδια, η διάγνωση και οι δομές υποστήριξης

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

13/09/25 6:57 μμ

Ο Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

13/09/25 6:51 μμ

Την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή αναμένεται να επισημάνει ο Ν. Ανδρουλάκης

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις του

13/09/25 6:44 μμ

Θεσσαλονίκη: Ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ από τσίμπημα εντόμου – Τον επανέφεραν διασώστες του ΕΚΑΒ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news