«Η ανθρώπινη Ελληνική Αστυνομία που οραματιζόμαστε, προϋποθέτει τον σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του σε ενημερωτική συζήτηση για ... Περισσότερα

Θεοδωρικάκος

Epiloges.tv

Epiloges.tv

«Η ανθρώπινη Ελληνική Αστυνομία που οραματιζόμαστε, προϋποθέτει τον σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του σε ενημερωτική συζήτηση για τον αυτισμό, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων Αττικής.

«Η εκπαίδευση των αστυνομικών για την ορθή αντιμετώπιση πολιτών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι απαραίτητη, ώστε να διαλυθούν τα τείχη του αποκλεισμού τους που δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό από τα εμπόδια της άγνοιας», προσέθεσε ο υπουργός, ενώ σημείωσε: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ και ξεκινήσαμε τις συνεργασίες μας, περιέγραψα ότι το δικό μου όραμα για την ΕΛΑΣ, να είναι μία Αστυνομία φιλική στον πολίτη και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα, που θα διέπεται από βαθύ σεβασμό της δημοκρατικής νομιμότητας και θα μπορεί να προσεγγίζει με ανθρώπινο τρόπο τον πολίτη, χωρίς διακρίσεις. Η κοινωνία οφείλει να ανοίξει τις πόρτες της ισότιμα στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Πιστεύω ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολος, είναι ένα θέμα που αποτελεί πρόκληση για την ΕΛΑΣ. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα πρέπει όλοι μας να μοιραστούμε τον στόχο και το όραμα, ότι πιστεύουμε σε μια κοινωνία με ενότητα και συνοχή. Σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ακόμα, μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι σε αυτήν την πορεία η ΕΛΑΣ είναι αρωγός και συμπαραστάτης. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να έχουν κατάλληλη γνώση. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να φαίνεται προς την κοινωνία ότι κάθε Έλληνας αστυνομικός είναι ένας εκπρόσωπος της Πολιτείας, που μπορεί να νιώσει αυτά τα άτομα γιατί γνωρίζει πώς να συμπεριφερθεί και γιατί έχει την ευαισθησία και την αίσθηση του καθήκοντος για να το κάνει».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου -διαγνωσμένος ο ίδιος στο φάσμα του αυτισμού- η μητέρα αυτιστικού ενήλικα, ακτιβίστρια για τον αυτισμό και πρόεδρος της AMKE Race for Autism Gr, Άδα Σταματάτου και ο εργοθεραπευτής και συνιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας για την αναπηρία nevronas.gr, Νίκος Παγίδας.

Advertisement
MEGA

Σημειώνεται ότι την ενημερωτική δράση παρακολούθησαν επίσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, καθώς και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή