Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία το 85% της Πατρών – Πύργου και το σύνολο του έργου ως το τέλος του έτους. Ένα οδικό έργο πολύ χρήσιμο για ... Περισσότερα

Τ. Θεοδωρικάκος: Με τον αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία το 85% της Πατρών – Πύργου και το σύνολο του έργου ως το τέλος του έτους. Ένα οδικό έργο πολύ χρήσιμο για την Ηλεία, αλλά και για ολόκληρο τον οδικό άξονα της Ελλάδας.

Advertisement
 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Ηλείας, στον Πύργο.

Ο ίδιος επισήμανε, ακόμη, ότι: “η Ηλεία έχει ισχυρό πρωτογενή τομέα και θέλουμε να συνεχιστεί, να ενισχυθεί, να εκσυγχρονιστεί και να αξιοποιηθεί από τη μεταποιητική βιομηχανία. Οι επιχειρηματίες της περιοχής πρέπει να αξιοποιήσουν τον αναπτυξιακό νόμο που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο με σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις σ’ αυτό τον τομέα”.

Επίσης, πρόσθεσε: “θα συνδράμουμε και στον τουριστικό τομέα την ερχόμενη διετία και επίσης θα αξιοποιήσουμε ένα ξεχωριστό καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου που θα αφορά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Ελπίζω ότι και αυτό, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Ηλείας”.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι “οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις μικρότερες επενδύσεις θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα «DELFI» της Αναπτυξιακής  Τράπεζας. Για μεγάλες επενδύσεις που θεωρώ ότι πρέπει να προσελκύσετε στην περιοχή, θα υπάρχει ένα εγγυοδοτικό ταμείο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυήσεις του ελληνικού κράτους 300 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να δημιουργήσουν μόχλευση για επενδύσεις σ’ όλη την Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με πολύ καλύτερους όρους στα επιτόκια και στη χρονική διάρκεια του δανεισμού. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες”.

Στη συνέχεια ανέφερε: “η Ηλεία έχει ένα τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό απόθεμα παγκόσμιας εμβέλειας και αναφοράς. Γιατί εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι υψηλότερες αξίες της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό και σπουδαίο από το γεγονός ότι κάθε τέσσερα χρόνια, δισεκατομμύρια άνθρωποι στρέφουν το βλέμμα τους στη γη της Ηλείας, στην Ολυμπία, στην πατρίδα μας. Αυτές είναι οι αξίες του ελληνισμού και είναι οικουμενικές αξίες που οδηγούν μπροστά ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Advertisement

Ο υπουργός υπογράμμισε, ότι μέσα στο δύσκολο διεθνές τοπίο σε ολόκληρο τον κόσμο, η Ελλάδα κατάφερε να έχει ισχυρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια της τάξης του 2%, να μειώσει την ανεργία από το 18% στο 9%, δημιουργώντας 500.000 νέες θέσεις εργασίας, να μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να αυξήσει ήδη 28% τον κατώτατο μισθό.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στη βιομηχανία και στις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και την προτεραιότητα που θα δοθεί στις παραμεθόριες περιοχές, ώστε να δοθούν ισχυρά κίνητρα στα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο τους, να υλοποιήσουν το σχέδιό τους και να δημιουργήσουν εκεί την οικογένειά τους. Όπως τόνισε: “Με τον αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων”.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

12/11/25 11:55 μμ

Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

12/11/25 11:57 μμ

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

12/11/25 11:54 μμ

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

12/11/25 11:52 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

12/11/25 11:40 μμ

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική

12/11/25 11:39 μμ

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική μπάσκετ γυναικών

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

12/11/25 11:38 μμ

Σε απολογία ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

12/11/25 11:36 μμ

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

12/11/25 11:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

12/11/25 11:33 μμ

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

12/11/25 11:32 μμ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα

12/11/25 11:30 μμ

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα