Να είναι πρωτοπόροι στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, να εντείνουν τους ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να δώσουν το καλό παράδειγμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Να είναι πρωτοπόροι στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, να εντείνουν τους ελέγχους για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και να δώσουν το καλό παράδειγμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων, κάλεσε τους δημάρχους της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παρέμβασή του, στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ για τις ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η κυβέρνηση», επισήμανε, «δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχει ανακοινώσει, ότι έρχεται ένα οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμού για όλους τους Έλληνες, τον Ιανουάριο. Εκεί, θα πρέπει να υπάρξει η δική μας συμπαράταξη και συμπαράσταση». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι παράδειγμα για τους πολίτες πρέπει να αποτελέσουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι με τη συμμετοχή τους στην καμπάνια «για να εμβολιαστεί, αν είναι δυνατόν, το σύνολο του πληθυσμού, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι πρέπει να «κρατήσουμε, ως απόλυτη προτεραιότητα, το στόχο: Να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες». Σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να συμβιβαστεί με γεγονός ότι εδώ και πολλές εβδομάδες χάνουμε περίπου 100 ανθρώπους την ημέρα. «Δεν είναι ένας αριθμός, που μπορείς να τον ακούς και να τον προσπερνάς. Οφείλουμε όλοι, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τοπική αυτοδιοίκηση, κάθε οικογένεια και πολίτης, ξεχωριστά, να τηρήσουμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα που ισχύουν».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ικανοποιημένος για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αυτήν την περίοδο η Αυτοδιοίκηση μέσα από την κοινωνική πολιτική που ασκεί, για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Υπενθύμισε ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στήριξε την τοπική αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας την οικονομική και διοικητική της αυτοτέλεια.

«Πήραμε μέτρα κυβερνησιμότητας, για να απαλλάξουμε την Αυτοδιοίκηση από το τεράστιο πρόβλημα που προκάλεσε η απλή αναλογική και οδηγούσε σε ακυβερνησία, κατά κυριολεξία το μεγαλύτερο αριθμό των Δήμων, της χώρας, αλλά και στις μισές Περιφέρειες. Βασικός στόχος είναι η Αυτοδιοίκηση να αναδειχθεί σε πυλώνα τοπικής, οικονομικής ανάπτυξης, εξυπηρέτησης των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής», σημείωσε.

Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα ενεργού στήριξης των νησιών του Αιγαίου και ειδικότερα στην περίπτωση της Σάμου, στους δύο δήμους που επλήγησαν, βαρύτατα, από το σεισμό. Η κυβέρνηση, όπως είπε, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και το Υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχε στην προσπάθεια να διορθωθεί η κατάσταση.

Αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση εξέφρασε την εκτίμηση πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στη συντονισμένης αντιμετώπισης του προβλήματος από μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης εμπλεκόμενων υπουργείων και των δήμων, οι οποίοι έχουν υποστηριχθεί με σειρά έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων.

Ο υπουργός, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, πως αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, το οποίο αφορά ευθέως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας πως θα είναι η πρώτη μεταρρύθμιση που θα ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με το νέο έτος (11.1.2021).

Με αφορμή το υπό εξέλιξη πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο υλοποιείται με ταχύτατο ρυθμό, παρά το πρόβλημα της πανδημίας ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους (στο πλαίσιο του Προγράμματος), ώστε να δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις που επιθυμούν και να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Έχουμε πλήρη ετοιμότητα να διευκολύνουμε με όλους τους τρόπους την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως για τους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ και για του Βορείου 6,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Ειδικότερα τα έργα:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

1. Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου ‘Ανδρου (3.223.736,47)

2. Επέκταση δικτύου Ύδρευσης Λειψών (308.064,52)

3. Δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Ανάληψης (Μαλτέζανας) του Δήμου Αστυπάλαιας (750.000,00)

4. Ανόρυξη υδρευτικών γεωτρήσεων, αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς νερού Τ.Κ. Δαμαριώνα -Τ.Κ. Φιλωτίου και εξωτερικός αγωγός ύδρευσης και αντλιοστάσιο δεξαμενής Κεραμίου Τ.Κ. Χαλκείου (788.000,00)

5. Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λέρου για την υποδοχή λυμάτων από Κέντρα Μετανάστευσης (3.100.000,00)

6. Εγκατάσταση επεξεργασίας και αγωγος μεταφοράς λυμάτων Μανδράκι – ΕΕΛ Δήμου Νισύρου (2.235.483,87)

Advertisement
MEGA

7. Αποχέτευση Μυλοπότα Ίου (5.000.000,00)

8. Αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων Τ.Κ. Σαγκρίου – Βίβλου (1.960.000,00)

9. Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Μήλου (868.000,00)

10. Αποπεράτωση ημιτελούς κτιρίου Αδάμαντα (Παλαιά Γερμανικά Ψυγεία) (274.418,83)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

1. Αντικατάσταση και αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης Καραβοστάμου (821.110,00)

2. Εκσυγχρονισμός Η/Μ εξοπλισμού και αναβάθμιση υφιστάμενης ΕΕΛ Χίου για την επαναχρησιμοποίηση της εκροής για άρδευση (5.000.000,00)

3. Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (868.000,00)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video