«Τον σκότωσαν τα λιοντάρια του, την ώρα που τα έβγαζε βόλτα». Αυτή η φράση μπορεί να μοιάζει προβληματική (γιατί, πώς βγάζεις βόλτα τα λιοντάρια και, βασικά, γιατί κάποιος να έχει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Τον σκότωσαν τα λιοντάρια του, την ώρα που τα έβγαζε βόλτα». Αυτή η φράση μπορεί να μοιάζει προβληματική (γιατί, πώς βγάζεις βόλτα τα λιοντάρια και, βασικά, γιατί κάποιος να έχει στην κατοχή του λιοντάρια;), ωστόσο περιγράφει συνοπτικά τον θάνατο που βρήκε στη Νότια Αφρική ο West Mathewson, γνωστός και ως «Uncle West».

 

 

Τον Mathewson κατασπάραξαν οι δύο λευκές λέαινες που μεγάλωναν στο κτήμα του, την ώρα που τις είχε βγάλει για μια βόλτα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, κάποια στιγμή η μία από τις δύο λέαινες έγινε επιθετική προς την άλλη και γρήγορα τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο του Mathewson, ο οποίος και εξελίχθηκε γρήγορα σε στόχο και των δύο λιονταριών. Η σύζυγός του, που τους ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της, προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή των λιονταριών αλλά ήταν μάταιο. Σκότωσαν τον «Uncle West» μπροστά στα μάτια της.

Ο Mathewson, γνωστή προσωπικότητα της Νότιας Αφρικής, λέγεται πως έσωσε τις δύο λέαινες από το λεγόμενο «κονσερβοποιημένο κυνήγι» (συνθήκη κατά την οποία είτε τα ζώα γίνονται θήραμα σε μια κλειστή περιοχή και όχι στη φύση, είτε αναπαράγονται με αυτό τον σκοπό, ώστε να γίνουν θηράματα) και έκτοτε κατοικούσαν στο κτήμα του.
Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα λιοντάρια πρόταξαν το ένστικτό τους και επιτέθηκαν σε άνθρωπο αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών, το 2017 η μία από αυτές σκότωσε έναν εργάτη σε γειτονική ιδιοκτησία, όταν έσπασαν τον φράχτη του κτήματος του Mathewson και βγήκαν έξω.

Πλέον και τα δύο λιοντάρια βρίσκονται σε κέντρο προστασίας της άγριας ζωής, με σκοπό κάποια στιγμή να απελευθερωθούν εκεί όπου πάντα ανήκαν: στη φύση. Η άγρια ζωή ονομάζεται έτσι επειδή ακριβώς δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξημερώνεται. Το παράδειγμα του West Mathewson αποδεικνύει πως αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια, την οποία καλό είναι κανείς να μην αμφισβητεί.

Advertisement
MEGA

 

Πηγή topontiki.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα