Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου κυκλοφορούν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και δίνουν το σύνθημα της εκκίνησης της φετινής εορταστικής περιόδου για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Τα τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από χριστουγεννιάτικα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου κυκλοφορούν τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και δίνουν το σύνθημα της εκκίνησης της φετινής εορταστικής περιόδου για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από χριστουγεννιάτικα και άλλα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, σε μια απόδοση άμεσα συνυφασμένη με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σας προσκαλούν να ξαναγίνετε παιδιά!

Ο Καρυοθραύστης είναι ο ήρωας του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και συμβολικό στολίδι των Χριστουγέννων παγκοσμίως. Στο γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Καρυοθραύστη, την παραμονή των Χριστουγέννων όλα τα παιδικά παιχνίδια ζωντανεύουν και ενώνονται σε μια μάχη απέναντι στην ομάδα των ποντικιών. Με αυτή την έμπνευση, τα φετινά μας γραμματόσημα, εκτός από τον Καρυοθραύστη, απεικονίζουν αγαπημένα παιδικά παιχνίδια: η Μπαλαρίνα ψάλει τα κάλαντα με το χαρακτηριστικό χριστουγεννιάτικο τρίγωνο, ο Αρλεκίνος πετάγεται από το μουσικό κουτί κρατώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και το Κουνιστό Αλογάκι μεταφέρει στην πλάτη τα δώρα.

Η φετινή χριστουγεννιάτικη σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνει επίσης σετ με Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδια Αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Set Pack που περιέχει όλα μαζί τα προϊόντα. Η σχεδίαση των γραμματοσήμων και των προϊόντων έγινε από την Ανθούλα Λύγκα. Μπορείτε να τα βρείτε στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο e-shop μας, philotelismos.gr.

Τα χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα δίνουν το σύνθημα και για την έναρξη της δράσης «Γράψε ένα Γράμμα στον Άγιο Βασίλη», της μεγαλύτερης κοινωνικής δράσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Για 31η χρονιά τα γιορτινά κόκκινα γραμματοκιβώτιά μας παίρνουν τη θέση τους έξω από τα Κεντρικά Ταχυδρομεία της χώρας και όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ ετοιμάζεται να υποδεχτεί – και να απαντήσει – στα χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

Απαντήσεις στις απορίες σας σχετικά με τη δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» θα βρείτε και φέτος στο γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site https://hohoho.elta.gr/. Μπείτε στο https://hohoho.elta.gr/ για να δείτε κατατοπιστικά βίντεο με οδηγίες για το πώς θα γράψετε το δικό σας γράμμα με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβετε την απάντηση – έκπληξη των ΕΛΤΑ. Στο site θα βρείτε ακόμα: έτοιμα χριστουγεννιάτικα επιστολόχαρτα, εκπαιδευτικά παιχνίδια, το κοντινότερο ταχυδρομείο για να στείλετε το γράμμα σας και άλλες εκπλήξεις. Και φέτος, ειδικά για τους παιδαγωγούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην τάξη μαζί με τους μαθητές τους.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σας απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που πάνω από 30 χρόνια τώρα μας βοηθάτε να κρατήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου