Τον Ιούλιο πρόκειται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση κάποια σημεία στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές και η στελέχωσή ... Περισσότερα

Τα χρονοδιαγράμματα Μετρό και flyover

Epiloges Press

Epiloges Press

Τον Ιούλιο πρόκειται να ολοκληρωθούν οι κατασκευαστικές εργασίες στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση κάποια σημεία στον σταθμό Βενιζέλου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές και η στελέχωσή του, ώστε τον Νοέμβριο να εκκινήσει η λειτουργία του.

Παράλληλα, οκτώ μήνες μετά από την έναρξη λειτουργίας της βασικής γραμμής αναμένεται να παραδοθεί η επέκταση της Καλαμαριάς (πέντε σταθμοί) και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης θα κινούνται 33 συρμοί. Το άλλο μεγάλο έργο της Θεσσαλονίκης, το fly over, εκτιμάται ότι θα παραδοθεί τον Μάιο του 2027 και δεν πρόκειται να επιβληθούν διόδια για τη χρήση του. Το χρονοδιάγραμμα των δύο έργων, αλλά και περαιτέρω λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους, παρουσίασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στις 18 Ιουνίου.

«Το Μετρό θα αλλάξει πολλά στην πόλη, θα φέρει ανατροπές. Είναι ένα έργο με πολύ μεγάλη σημασία για την εικόνα της Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Ταχιάος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι θα «αλλάξει ο αέρας της πόλης με το Μετρό». Όσον αφορά την επέκταση της Καλαμαριάς, διευκρίνισε ότι η διάνοιξη της οδού Ψελλού και ο σταθμός μετεπιβίβασης που θα λειτουργήσει εκεί θα είναι έτοιμα παράλληλα με τη βασική γραμμή του έργου, ενώ θα προχωρήσει και η κατασκευή-διάνοιξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά, που θα εξυπηρετήσει την επέκταση του Μετρό.

Τα έργα του flyover δεν έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την τουριστική κίνηση

Όσον αφορά στο Fly Over, ο κ. Ταχιάος υπογράμμισε ότι το έργο είναι απολύτως απαραίτητο και βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Σημείωσε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Fly Over και τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη περιφερειακή οδό έχει ληφθεί μέριμνα στα σχετικά σημεία, ενώ δεν πρόκειται να επιβληθούν διόδια για τη χρήση του έργου «ούτε τώρα, αλλά ούτε και αργότερα». Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα έχει στις αρμοδιότητες της τη λειτουργία του Fly Over, το οποίο θα απορροφήσει σημαντικό όγκο οχημάτων σε ημερήσια βάση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν παρουσιαστεί ιδιαίτερα προβλήματα για την τουριστική κίνηση στην Κεντρική Μακεδονία εξαιτίας της κατασκευής του, σύμφωνα πάντα με τον κ.Ταχιάο.

Advertisement
Family Kitchen

Ο υφυπουργός Υποδομών υπενθύμισε ακόμα ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοπρατηθεί η σύνδεση της 6ης προβλήτας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) με το σιδηροδρομικό δίκτυο, με την κατασκευή διπλής γέφυρας, προκειμένου τα τρένα να εισέρχονται στο λιμάνι επί υποστυλωμάτων και να καταργηθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές επάνω στους δρόμους της περιοχής._

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε το ΕΒΕΘ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

05/04/26 7:43 πμ

Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι!

Οι διάλογοι Αραμπατζή με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να μην του συμπεριφερθούμε άσχημα», «να πάρει μία παράταση»

05/04/26 7:38 πμ

Οι διάλογοι Αραμπατζή με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να μην του συμπεριφερθούμε άσχημα», «να πάρει μία παράταση»

Κυριακή των Βαΐων: Ευλογημένος ο Ερχόμενος... - Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα της ημέρας

05/04/26 7:28 πμ

Κυριακή των Βαΐων: Ευλογημένος ο Ερχόμενος… – Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα της ημέρας

Κόρινθος: Σύλληψη ενός ατόμου για την κατάρρευση μπαλκονιού που προκάλεσε τον θάνατο γυναίκας

05/04/26 7:21 πμ

Κόρινθος: Σύλληψη ενός ατόμου για την κατάρρευση μπαλκονιού που προκάλεσε τον θάνατο γυναίκας

Κυριακή των Βαΐων - Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

04/04/26 7:32 μμ

Κυριακή των Βαΐων – Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Νυμφίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

04/04/26 8:32 μμ

Η Ολομέλεια των προέδρων των ΔΣΕ καταδικάζει την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου στην δίκη για τα Τέμπη

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

04/04/26 8:26 μμ

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

Το "τελεσίγραφο" προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

04/04/26 7:56 μμ

Το “τελεσίγραφο” προς το Ιράν λήγει σε 48 ώρες, υπενθυμίζει ο πρόεδρος Τραμπ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

04/04/26 7:46 μμ

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στη Δήμαρχο Σερρών παιδιά και μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

04/04/26 7:39 μμ

Σπηλιά της Αναλήψεως στο Αχλαδοχώρι Σερρών: Ένα μυστηριώδες σπήλαιο με άγνωστη ιστορία

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

04/04/26 7:36 μμ

Πασχαλιά: Πώς να τη φυτέψετε και τι να προσέξετε

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων

04/04/26 7:26 μμ

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων