Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις περιοχές που αξίζει να επισκεφθεί κανείς επιδιώκουν να αποκαλύψουν στους επισκέπτες οι άνθρωποι της Περιφέρειας, που έχουν ζήσει οι ίδιοι τις ... Περισσότερα

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις περιοχές που αξίζει να επισκεφθεί κανείς επιδιώκουν να αποκαλύψουν στους επισκέπτες οι άνθρωποι της Περιφέρειας, που έχουν ζήσει οι ίδιοι τις αυθεντικές τουριστικές της εμπειρίες, όπως το ελεύθερο κάμπινγκ στις βάθρες της Σαμοθράκης, το φαγητό στη Θάσο και το rafting στον ποταμό Νέστο.

Advertisement
 

Η οργανωμένη ομάδα της Περιφέρειας που συντονίζει το έργο της τουριστικής της προβολής με χρονικό ορίζοντα τριετίας, έχει συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της -μεταξύ άλλων- τη θρακομακεδονική ριβιέρα, το πλούσιο φυσικό τοπίο, τα κρασιά και τις γεύσεις της περιοχής αλλά και τις γεμάτες τοπικό χρώμα γιορτές, όπως η Δραμοινογνωσία, οι γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, τα καρναβάλια, η Κοσμόπολη στην Καβάλα, η Ονειρούπολη στη Δράμα και οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο, στην Κομοτηνή.

Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το νέο τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας φέρει την ονομασία «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μια αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα» και, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης, προβάλλει το παραδοσιακό αυθεντικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. «Γεύσεις, μυρωδιές, αισθήματα, πολιτισμός, φυσικά πάρκα, η θρακομακεδονική μας ριβιέρα και ένα θαλασσινό μέρος για διακοπές, όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα απολαύσει στην περιοχή μας και και σε εξαιρετικές τιμές πλέον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η ειδική σύμβουλος του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, Ζωή Κοσμίδου, έκανε λόγο για έναν μοναδικό προορισμό και τόνισε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του τόπου είναι η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία, η πολυπολιτισμικότητά του, οι απέραντες εκτάσεις με παρθένο πλούτο, το φως, οι ήχοι, τα αρώματα και τα κρασιά και οι τοπικές γιορτές. Οι προορισμοί εκτείνονται, άλλωστε, από τον Έβρο, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί μέχρι τις ακρογιαλιές της Αλεξανδρούπολης, τις ακρογιαλιές της Θάσου και τη μυστηριακή Σαμοθράκη.

Advertisement

Τα μηνύματα από τη φετινή τουριστική σεζόν ήταν ιδιαίτερα θετικά, όπως τόνισε ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Βούρος, ο οποίος επισήμανε ότι η στόχευση της Περιφέρειας είναι να προσφέρει όχι απλώς μια εγκυκλοπαιδικού τύπου παρουσίαση της περιοχής αλλά τη γνώση των κατοίκων από τις καλύτερες εμπειρίες και τους ομορφότερους προορισμούς στην Περιφέρεια.

Τα «μυστικά» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος και τα “ μυστικά” της περιοχής μας. Αυτό η ομάδα μας προσπαθεί να το κάνει. Έχουμε δράσεις και εντός Ελλάδος και σε όλη την Ευρώπη, με προτεραιότητα τα Βαλκάνια που είναι εύκολα προσβάσιμα. Ωστόσο κινούμαστε και σε άλλες δυνατές αγορές όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Πολωνία. Έχουμε δηλαδή μια ευρεία γκάμα στόχων που θέλουμε να κυνηγήσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι «η προσέλκυση επισκεπτών να προκαλέσει και το ενδιαφέρον των επενδυτών και έτσι να αυξηθούν τα καταλύματα και φυσικά όλες οι δραστηριότητες στην περιοχή».
Ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία, τους μύθους της περιοχής, τις γεύσεις της, τους παραδοσιακούς χορούς και τα κρασιά του τόπου έδωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κατερίνα Φωτιάδου.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΤΕΟ: Μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά και στην Αττική

24/12/25 10:40 μμ

ΜΕΤΕΟ: Μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά και στην Αττική

Χριστούγεννα: Γιατί και από πότε γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου;

24/12/25 10:37 μμ

Χριστούγεννα: Γιατί και από πότε γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού στις 25 Δεκεμβρίου;

Λάριοα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές

24/12/25 10:33 μμ

Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές

Επεκτείνεται για τρεις μήνες - έως 31 Μαρτίου 2026 - το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

24/12/25 10:34 μμ

Επεκτείνεται για τρεις μήνες – έως 31 Μαρτίου 2026 – το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

Τραγωδία: Eφτάχρονο αγόρι νεκρό σε τροχαίο στη Χαλκιδική- Τραυματίστηκαν οι γονείς

24/12/25 10:27 μμ

Τραγωδία: 7χρονο αγόρι νεκρό σε τροχαίο στη Χαλκιδική- Τραυματίστηκαν οι γονείς

Σέρρες: Διάκριση του ΓΕΛ Νέου Σκοπού στον 20o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

24/12/25 9:33 μμ

Σέρρες: Διάκριση του ΓΕΛ Νέου Σκοπού στον 20o Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

Πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Μητρόπολης Σερρών υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Θεολόγος - video

24/12/25 9:25 μμ

Πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Μητρόπολης Σερρών υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Θεολόγος – video

¨Σέρρες: Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα "ΣΙΡΙΣ" - video

24/12/25 9:16 μμ

¨Σέρρες: Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα “ΣΙΡΙΣ” – video

Κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Σερρών από την μπάντα της 10ης Ταξιαρχίας - video

24/12/25 8:57 μμ

Κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Σερρών από την μπάντα της 10ης Ταξιαρχίας – video

Πλημμύρισε από κάλαντα η πόλη των Σερρών - video

24/12/25 8:44 μμ

Πλημμύρισε από κάλαντα η πόλη των Σερρών – Αγωνιστικά κάλαντα από νέους της ΚΝΕ – video

Παραμονή Χριστουγέννων στην Πολιτεία των Ευχών: Συνεχίζονται οι δράσεις - video

24/12/25 8:29 μμ

Παραμονή Χριστουγέννων στην Πολιτεία των Ευχών: Συνεχίζονται οι δράσεις – video

Στ. Παπασταύρου: «Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους

24/12/25 8:07 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους