Τα νέα μέτρα της Τροχαίας για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα και η κίνηση των εκδρομέων αναμένεται να είναι αυξημένη.

Από σήμερα, Παρασκευή έως και την Τρίτη 3 Μαΐου, δηλαδή μετά την αργία της Πρωτομαγιάς, τίθενται σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

• Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχή
• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
• Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
• Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Babis



Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΤα νέα μέτρα της Τροχαίας για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ και Διαγωνισμός

Με διαγωνιστικό τμήμα με συμμετοχές από την Ελλάδα και...

Συμφωνική μουσική, ποίηση, θέατρο, έντεχνη μουσική, χορός στο Φεστιβάλ Επταπυργίου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «συναντά» στη σκηνή τη Βίκυ Μοσχολιού,...

Βόλος: 4χρονη υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε παιδικό σταθμό

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 4χρονη σε παιδικό σταθμό του Βόλου από καυτό νερό, κάτω...

Βόλος: Ρύπανση και δυσοσμία στο λιμάνι της πόλης

Σε ανοιχτή γραμμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες παραμένει η...

Τελευταία Νέα