Τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την ανάληψη άμεσα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και την ανάληψη άμεσα, σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, των πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξή του, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Advertisement
 

Παράλληλα, το Ταμείο αποφάσισε τα εξής:

-ΛΑΡΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.

Την ανάδειξη ως προτιμητέου επενδυτή της κοινοπραξίας που αποτελείται από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- AD Holdings AG, για την εκμίσθωση του δημοσίου μεταλλείου Λάρυμνας και του δημοσίου μεταλλείου Λουτσίου που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Α.Ε. και την εκκίνηση της διαδικασίας εκατέρωθεν πλειοδοσίας εφόσον ενεργοποιηθεί.

-Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

Την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς που υπέβαλε στις 31 Οκτωβρίου το επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από την ένωση εταιρειών ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC, για την αξιοποίηση με μακροχρόνια εκμίσθωση διάρκειας 40 ετών του ακινήτου «Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων». Αποσφραγίστηκε, επίσης, η αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή για την μισθωτική αξία του ακινήτου. Τα παραπάνω εξετάζονται από το ΤΑΙΠΕΔ και αναμένονται αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Advertisement

Το ακίνητο, συνολικής έκτασης 474.524 τ.μ., περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και το υδροθεραπευτήριο «Ιπποκράτης», τα οποία είναι εν λειτουργία, τα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα μνημεία, ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον» και το επίσης χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός», που είναι εγκαταλελειμμένα. Εντός της έκτασης βρίσκεται η ιαματική πηγή «Γεωργαλά» που έχει αναγνωριστεί από τον Απρίλιο του 2020.

Το οικονομικό αντάλλαγμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο αντάλλαγμα ύψους τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα, ενώ ο πλειοδότης, μέσω της σύμβασης μίσθωσης, θα κληθεί να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης που παρέχει στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, συνεχίζει τη δημιουργική συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με τη χορηγία του αφιερώματος στον σπουδαίο δημιουργό Νίκο Σ. Πετρόπουλο, που εγκαινιάζεται με την παρουσίαση της δημοφιλούς όπερας «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι. Η «Τόσκα» παρουσιάζεται από τις 27 Νοεμβρίου 2025 έως τις 9 Ιανουαρίου 2026 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σηματοδοτώντας την έναρξη του αφιερώματος που πραγματοποιείται με τη χορηγία της Πειραιώς. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ο Μέγας Δωρητής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, κατά τη σεζόν 2025/26, αναβιώνουν στην ΕΛΣ δύο από τις εμβληματικές παραγωγές του Νίκου Σ. Πετρόπουλου: η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι και η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι. Ο Νίκος Σ. Πετρόπουλος έχει υπογράψει ως σκηνογράφος, ενδυματολόγος και σκηνοθέτης περισσότερες από είκοσι παραγωγές όπερας, οπερέτας και χοροδραμάτων, οι οποίες επαναλαμβάνονται με τεράστια επιτυχία τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς για τον Πολιτισμό, με στόχο την προαγωγή και ενίσχυση έργων μοναδικής πολιτιστικής αξίας και δημιουργών υψηλού επιπέδου που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

13/11/25 11:35 πμ

Η Πειραιώς χορηγός του αφιερώματος στον Νίκο Σ. Πετρόπουλο και της όπερας «Τόσκα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

13/11/25 11:24 πμ

Λάρισα: 49χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα σε φούρνο

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

13/11/25 11:16 πμ

 Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής - Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

13/11/25 11:11 πμ

Ηρεμία επικρατεί στο Κλειδί Σιντικής – Στον εισαγγελέα οι 30 συλληφθέντες για τα επεισόδια

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

13/11/25 11:03 πμ

Επιχείρηση του «ελληνικού FBI» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική- Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα - Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

13/11/25 10:58 πμ

Στ. Παπασταύρου: Απεξάρτηση από τη Ρωσία και στροφή προς το αμερικανικό αέριο με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα – Τι συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου... μαγεύει στην πασαρέλα

13/11/25 10:50 πμ

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Α. Τσοχατζόπουλου… μαγεύει στην πασαρέλα

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

13/11/25 10:47 πμ

Έξωση λόγω λήξης μίσθωσης: Τι δικαιούστε και τι πρέπει να προσέξετε

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης

13/11/25 10:38 πμ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στο επίκεντρο της ενεργειακής επανεκκίνησης της Ευρώπης

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας για την κατάσταση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Δράμας και Σερρών - Δράμας

13/11/25 10:31 πμ

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας για την κατάσταση του οδικού άξονα Αμφίπολης – Δράμας και Σερρών – Δράμας

Κιλκίς: Κρεοπώλης τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία κατά την εκτέλεση εργασιών

13/11/25 9:49 πμ

Κιλκίς: Κρεοπώλης τραυματίστηκε θανάσιμα στη μηριαία αρτηρία κατά την εκτέλεση εργασιών

Πυρκαγιά σε σκάφος στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά - Βυθίστηκαν τρία σκάφη

13/11/25 9:09 πμ

Πυρκαγιά σε σκάφος στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά – Βυθίστηκαν τρία σκάφη