Το πλαίσιο συμφωνίας για τα προγράμματα κοινής ωφέλειας που έχει εθελοντικά αναλάβει να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία του Διαδριατικού

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το πλαίσιο συμφωνίας για τα προγράμματα κοινής ωφέλειας που έχει εθελοντικά αναλάβει να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία του Διαδριατικού Αγωγού TAP εξειδικεύθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη.

Η κοινοπραξία του TAP AG έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο να επενδύσει 32 εκατ. ευρώ σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Περιφέρειες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Υπουργεία, Εσωτερικών, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι κ.κ., Θεόδωρος Καρυπίδης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Μέτιος, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος, καθώς και ο Διευθυντής Ελλάδος Ρίκαρντ Σκούφιας και ο Διευθυντής Εξωτερικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων, Αλέξανδρος Πανουργιάς, από την TAP AG.

Στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε το ΥΠΕΝ, αποφασίστηκε η συνέχιση προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής, σε συνεργασία με το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Βορείου Ελλάδος, καθώς και η προώθηση μιας σειράς έργων μεγάλης έκτασης που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά.

Advertisement
Family Kitchen

Τα προγράμματα αυτά θα αναπτυχθούν στους τομείς, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού, με προτεραιότητα την παροχή εξοπλισμού. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής φυσιογνωμίας των περιοχών, με έμφαση σε δράσεις προστιθέμενης αξίας.

Στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες αποφασίσθηκε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα εξειδικεύουν το συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, με ευθύνη του ΥΠΕΝ και των συναρμόδιων Υπουργείων και σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες Περιφέρειες.

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στις τρεις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών, των Δημοτικών Αρχών και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να προωθηθούν οι δράσεις αυτές και να συζητηθούν και νέες, που θα πραγματοποιηθούν αργότερα.

Greenagenda.gr 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές - video

26/08/25 7:45 μμ

Λαϊκή αγορά: Καλές οι τιμές αλλά ελάχιστες οι αγορές – video

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

26/08/25 7:39 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη Ηράκλειας - video

26/08/25 7:28 μμ

Με τη συναυλία αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης ολοκληρώθηκε η Εμποροπανήγυρη της Ηράκλειας – video

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν - video

26/08/25 7:17 μμ

12 υπάλληλοι του Δήμου Σερρών που εργάζονταν με το πρόγραμμα 55+ προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να παραμείνουν – video

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

26/08/25 4:46 μμ

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει της 89ης ΔΕΘ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών

26/08/25 4:41 μμ

Αστροβραδιά 2025 στην Άνω Βροντού Σερρών, η κορυφαία καλοκαιρινή συνάντηση φίλων της αστρονομίας και της φύσης

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

26/08/25 4:34 μμ

Δίκη για Novartis: «Όσα είπα ήταν αλήθεια» απολογήθηκε η «Αικατερίνη Κελέση»

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα "προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα", αποφάνθηκε δικαστήριο

26/08/25 4:28 μμ

Γερμανία: Το Apple Watch δεν είναι ένα “προϊόν ελεύθερο διοξειδίου του άνθρακα”, αποφάνθηκε δικαστήριο

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

26/08/25 3:49 μμ

Προσωπικός αριθμός: Παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου για έκδοσή του

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

26/08/25 3:43 μμ

Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων: Η ψηφιακή επανάσταση στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

26/08/25 3:39 μμ

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι στην πλατεία Συντάγματος

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

26/08/25 3:33 μμ

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης