«Ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με τη διάψευση των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Υποσχέθηκε για φέτος κατά κεφαλήν εισόδημα 25.000 δολάρια, κάτι που αποτελεί άπιαστο όνειρο. Αντ’ αυτού, βαδίζει προς ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με τη διάψευση των προσδοκιών που ο ίδιος εξέθρεψε. Υποσχέθηκε για φέτος κατά κεφαλήν εισόδημα 25.000 δολάρια, κάτι που αποτελεί άπιαστο όνειρο. Αντ’ αυτού, βαδίζει προς τις εκλογές με μία χώρα με υψηλό πληθωρισμό και με κακή σχέση με τη Δύση, μία χώρα που παλεύει με τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του OPEN, στον Γ. Σιαδήμα και την Ε. Ρέβη.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στα τουρκικά δημοσκοπικά ευρήματα και την επόμενη μέρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου κόβει πρώτος το νήμα, αλλά ο Ερντογάν έχει αρχίσει να μικραίνει τη διαφορά. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε. «Πάντως, όποιος και να κερδίσει, δεν προβλέπω κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση στις σχέσεις με την Ελλάδα. Διότι η λογική του αναθεωρητισμού ποτίζει πλέον όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στη Τουρκία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανά περιόδους είχαμε «διαγωνισμό» ρητορικής ακρότητας ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα της γειτονικής χώρας. Επομένως, εμείς διατηρούμε μια σοβαρή στάση αναμονής και οι Τούρκοι πολίτες θα επιλέξουν ποιον θα έχουν κυβερνήτη την επόμενη ημέρα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε στη δυναμική του αρχηγού του εξακομματικού συνασπισμού της αντιπολίτευσης. «Ο Κιλιτσντάρογλου δίνει τη μάχη της ζωής του στις εκλογές που έρχονται. Αν και εκείνος υιοθετεί τον αναθεωρητισμό, φαίνεται πιο ψύχραιμος. Είναι ο μόνος υποψήφιος που μιλάει για ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, κλείνοντας το μάτι ότι η χώρα μπορεί να γίνει δήθεν λίγο πιο προβλέψιμη. Ταυτόχρονα, μιλώντας ως Αλεβίτης, έκανε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού. Με τον τρόπο αυτό, έκλεισε το μάτι στις μειονότητες και έστειλε μήνυμα ότι, αν κερδίσει, θα ξεκινήσει κάπως ένας «εκδημοκρατισμός» της Τουρκίας. Πάντως, είμαι βέβαιος ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε περιδίνηση. Η ανέχεια είναι μεγάλη και πολλοί πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν τα βασικά αγαθά», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Χατζηβασιλείου έκανε αποσαφηνίσεις για τη συνάντηση Μπούρα-Καλίν και το πλαίσιο διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. «Η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα είναι ο καθορισμός υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Όλα τα άλλα ζητήματα που κατά καιρούς θέτει η Άγκυρα είναι «αέρας φρέσκος». Για τη συνάντηση Μπούρα-Καλίν έχουν ακουστεί πολλές ανακρίβειες. Ήταν μια συνάντηση για να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επαφής ανάμεσα στους δύο διπλωματικούς συμβούλους. Δεν φοβόμαστε το διάλογο με την Τουρκία. Αντιθέτως, αξιοποιούμε κάθε παράθυρο επικοινωνίας προσπαθώντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να πάρουμε από την αρχή μία συζήτηση. Αν ποτέ οι δύο χώρες οδηγούνταν σε μία συναντίληψη για μελλοντική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, τότε αυτή θα γινόταν υπό δύο προϋποθέσεις: την πλήρη αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου και την αναγνώριση ότι η μόνη μας διαφορά αφορά τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», υπογράμμισε.

Advertisement
MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

14/03/26 8:21 μμ

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου - Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

14/03/26 8:16 μμ

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

14/03/26 8:12 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

14/03/26 8:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

14/03/26 8:01 μμ

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 7:52 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων