Τέσσερις απίστευτες χρήσεις για τις φλούδες λεμονιού

393
Τέσσερις απίστευτες χρήσεις για τις φλούδες λεμονιού
Τέσσερις απίστευτες χρήσεις για τις φλούδες λεμονιού

Δείτε πού μπορούν να σας φανούν χρήσιμα εκτός μαγειρικής

Εκτός του ότι νοστιμίζει το φαγητό, το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και C, φώσφορο, υδατάνθρακες και πτητικά έλαια. Επίσης, διαθέτει αντιβακτηριδιακές, αντιικές και ανοσοποιητικές ιδιότητες.

Εκτός όλων των παραπάνω ευεργετικών χρήσεών του, μάθετε ότι οι φλούδες των λεμονιών που χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή για την υγεία σας, μπορούν να σας βοηθήσουν πρακτικά και στην καθημερινότητά σας.

Περιποίηση δέρματος

Το λεμόνι λόγω της περιεκτικότητας σε κιτρικό οξύ, αποτελεί έναν άκρως ανακουφιστικό παράγοντα για το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως λευκαντικός παράγοντας. Κάντε μασάζ με τις φλούδες λεμονιού στα χέρια, τους αγκώνες και τις φτέρνες, τόσο για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας στα συγκεκριμένα σημεία, όσο και για να σφίξουν οι πόροι.

Στον κάδο σκουπιδιών

Για να απομακρύνετε τις ανεπιθύμητες οσμές από τον κάδο σκουπιδιών που συσσωρεύονται σε αυτόν με την πάροδο του χρόνου, τοποθετήστε στον πάτο της σακούλας φλούδες από χρησιμοποιημένα λεμόνια. Αυτές θα κάνουν το «θαύμα» τους, καθώς έχουν την ιδιότητα τα απορροφούν τις όξινες μυρωδιές.

Advertisement

Αποσμητικό χώρου

Για να δώσετε μια φρέσκια και υπέροχη μυρωδιά στο χώρο σας δεν έχετε παρά να βράσετε λίγες φλούδες από λεμόνι και να προσθέσετε λίγη κανέλα και μερικές φλούδες πορτοκαλιού. Με αυτόν τον τρόπο το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.

Φυσικό απωθητικό

Κόψτε σε μικρές φέτες τις φλούδες λεμονιού και τοποθετήσετε τες κοντά σε περβάζια, γύρω από την πόρτα εισόδου και κοντά σε ρωγμές και τρύπες απ’ όπου ενδέχεται να εισέρθουν στο σπίτι σας μυρμήγκια ή παράσιτα. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει το λεμόνι και έτσι έχετε ένα φυσικό απωθητικό. Τα λεμόνια, επίσης, είναι αποτελεσματικά και κατά των κατσαρίδων και των ψύλλων.

Πηγή newsbeast.gr