Τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές

Τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές
Τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές

Δώστε φυσικό άρωμα στην κουζίνα σας – Μέσα σε λίγα λεπτά ο χώρος σας θα μυρίζει καλοκαίρι..Δείτε πώς θα φτάξετε αρωματικά σαπουνάκια, στα χρώματα κι αρώματα που θέλετε

Μπορείτε ακόμη να καλλιεργήσετε σε γλαστράκια καλοκαιρινά βότανα ή να δημιουργήσετε υπέροχες μυρωδιές χρησιμοποιώντας παλιά κεριά και αιθέρια έλαια. Ακόμη καλύτερα, φτιάξτε φυσικά απορρυπαντικά με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας!

Δείτε τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές, που μας προτείνει το spirossoulis.com

Αρωματικά σαπουνάκια 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν άπειρα αρωματικά σαπουνάκια που δίνουν υπέροχη μυρωδιά στην κουζίνα και ταυτόχρονα ομορφαίνουν τον χώρο. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας υπέροχα αρωματικά σαπούνια ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

Τι θα χρειαστείτε 

Αγοράστε οργανικά σαπουνάκια καρύδας που θα λειτουργήσουν ως βάση για να φτιάξετε τα αρωματικά σαπούνια σας. Βρείτε τι άρωμα θα θέλατε να έχει το σαπούνι σας και αγοράστε το αντίστοιχο αιθέριο έλαιο. Μερικά μικρά καλούπια είναι απαραίτητα για να φτιάξετε σαπούνια σε ό,τι σχήμα θέλετε. Τέλος, θα χρειαστείτε και λίγο οινόπνευμα.

Advertisement

Τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές

1. Βάλτε το σαπούνι σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει εντελώς.

2. Προσθέστε 5 γραμμάρια αιθέριου ελαίου της επιλογής σας ανά μισό κιλό σαπουνιού.

3. Βάλτε το μείγμα μέσα σε μικρά καλούπια και ψεκάστε με λίγο οινόπνευμα για να φύγουν οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί.

4. Αφήστε το μείγμα στα καλούπια για 2-4 ώρες και το σαπουνάκι σας θα είναι έτοιμο!

Μπορείτε να βρείτε οργανικά σαπουνάκια που θα λειτουργήσουν ως βάση σε σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με βιολογικά είδη. Επίσης, θα βρείτε τεράστια ποικιλία με αιθέρια έλαια σε φαρμακεία.

Καλοκαιρινά βότανα 

Δυόσμος, δεντρολίβανο, βασιλικός, άνηθο και κόλιαντρο είναι μόνο μερικά από τα βότανα που θα δώσουν υπέροχη φυσική μυρωδιά στην κουζίνα σας. Ο δυόσμος, για παράδειγμα, καλλιεργείται σε χαμηλή γλάστρα με πλατύ στόμιο. Πρέπει να ποτίζεται κάθε 2-3 μέρες και ανθίζει από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, είναι φυσικό εντομοαπωθητικό, δροσίζει την ατμόσφαιρα και δίνει ένα φυσικό υπέροχο άρωμα στον χώρο σας.

Τέσσερις ιδέες για μια κουζίνα γεμάτη δροσερές μυρωδιές

Αρωματικά κεριά

Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικά κεράκια ή αγοράστε έτοιμα από το εμπόριο. Για να φτιάξετε μόνοι σας κεριά θα χρειαστείτε απλά κεριά χωρίς άρωμα. Πάρτε παλιά κεριά και λαμπάδες που ήδη έχετε, κόψτε τα σε κομματάκια και βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό και βράστε μέχρι να λιώσει το κερί σας. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας και στη συνέχεια βάλτε σε ένα γυάλινο δοχείο (εκεί θα μπει το κερί σας), όπου θα έχετε στερεώσει ένα φιτίλι, το λιωμένο κερί. Αφήστε να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και μετά μπορείτε να το ανάψετε για να μοσχομυρίσει όλη η κουζίνα.

Φυσικά απορρυπαντικά

Φτιάξτε απορρυπαντικά με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας και που θα δώσουν υπέροχη μυρωδιά στον χώρο σας, μόλις τον καθαρίσετε με αυτά. Η λεβάντα, για παράδειγμα, κυκλοφορεί και σε αιθέριο έλαιο και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα μυρωδάτο απορρυπαντικό. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα νερού-ξιδιού και προσθέστε 4-5 σταγόνες λεβάντα. Τα αιθέρια έλαια λεμονιού, μέντας και τριαντάφυλλου είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές. Με το συγκεκριμένο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε τους πάγκους και τα ντουλάπια της κουζίνας σας για να μυρίσει ο χώρος υπέροχα μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγή spirossoulis.com