Οι φωτιές, οι κυβερνητικές προτεραιότητες -όπως θα αποτυπωθούν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- κυριάρχησαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Μαζί, ... Περισσότερα

Θ. Κοντογεώργης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το κόστος διαβίωσης και όχι τα 3 «Π» του ΣΥΡΙΖΑ (Πισίνα, Παππάς, Πολάκης)

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Οι φωτιές, οι κυβερνητικές προτεραιότητες -όπως θα αποτυπωθούν και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- κυριάρχησαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Μαζί, όμως, και τα τρία «Π», όπως ο ίδιος παρατήρησε, δηλαδή Πισίνα – Παππάς – Πολάκης.

Αναλυτικά: «Ήταν μια δύσκολη φωτιά», σχολίασε για την πυρκαγιά της Αττικής και αναγνώρισε ότι υπάρχει απογοήτευση για το αποτέλεσμα, δεδομένης, μάλιστα, της προετοιμασίας που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα, όπως σημείωσε. Άλλωστε, συμπλήρωσε, οι φορείς της αυτοδιοίκησης, ακόμη και εκείνοι που δεν πρόσκεινται στην κυβέρνηση, «αναγνώρισαν ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Θ. Κοντογεώργης επικαλέσθηκε στοιχεία για τη δασοπυρόσβεση: «Έχουμε τις χειρότερες κλιματολογικές συνθήκες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και παρόλ’ αυτά καταφέραμε φέτος να αποτρέψουμε 4.000 φωτιές, για την ακρίβεια 3.930, σε αντίθεση με 2.500 πέρυσι. Ως αυτή τη στιγμή, φέτος, έχουν καεί περίπου 180.000 στρέμματα μαζί με αυτά της Αττικής», τόνισε. Για τα αποτελέσματα αυτά έπαιξε ρόλο «η λογική της άμεσης αποτροπής με έμφορτα εναέρια μέσα, όπως έγινε και στον Βαρνάβα. Εκεί δυστυχώς όμως λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να ελεγχθεί η φωτιά».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για την πραγματική ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, τον κοινό συντονισμό των πολιτικών και των επιχειρησιακών ενεργειών της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ενώ για όσα έγιναν προηγουμένως, «πολλές από τις πρωτοβουλίες δεν ξεκίνησαν τώρα: Οι καθαρισμοί, το AntiNero, οι προμήθειες εναέριων μέσων».

Στο σημείο αυτό, όμως, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είχε να κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο, αφού εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί «κατηγορεί τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος για ανεπάρκεια». Στον αντίποδα, «η κυβέρνηση πάντοτε αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που συμβαίνουν. Από την άλλη αυτό που συνέβη, δεν μπορεί να αναιρέσει την προσπάθεια» σημείωσε.

Σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, η πισίνα στην οικία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις Σπέτσες, διατύπωσε τη θέση ότι «δεν αξίζει να ασχολούμαστε». Ακόμη, «αυτά τα θέματα παράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα τρία “Π” (πισίνα, Παππάς, Πολάκης) δεν είναι θέματα που προέρχονται από την κυβέρνηση», ανέφερε επί λέξει προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα ζητήματα αυτά, για μας άλλες είναι οι προτεραιότητες, έχουμε πολλά θέματα μπροστά μας. Εμείς ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτά τα οποία κατατρέχουν την επικαιρότητα».

Advertisement
Family Kitchen

Πάντως, «όταν έχουμε ρητορική μίσους και εκχυδαϊσμό του λόγου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς αυτό θα απασχολήσει, δεν μπορείς να μην το αναδείξεις», είπε επίσης. Ενώ για το θέμα των προγραμμάτων που πήρε το Ινστιτούτο Prolepsis της Αθηνάς Λινού, απάντησε: «Δεν μας έχει απασχολήσει το θέμα».

Εν όψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επιβεβαίωσε τη «σταθερή κατεύθυνση» της κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν στο στεγαστικό πρόβλημα αλλά και την οικογένεια. «Για μας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα η επίλυση του στεγαστικού ζητήματος ειδικά για τους ανθρώπους που αδυνατούν να βρουν κατοικία σε λογικές, προσιτές τιμές, και ταυτόχρονα για τα νέα ζευγάρια, τους νέους ανθρώπους, που θέλουν να προχωρήσουν τη ζωή τους. Το κόστος διαβίωσης που σχετίζεται με το ενοίκιο, τη στέγη είναι για μας πρώτη προτεραιότητα», διαβεβαίωσε εξάλλου.

Ενώ στο γενικότερο οικονομικό ζήτημα, «η χώρα και η οικονομία κινούνται σε μια σωστή κατεύθυνση, (αλλά) δεν εισπράττεται πλήρως αυτό από τους πολίτες». Όμως, «εκεί είναι το καθημερινό ενδιαφέρον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, όλων, προκειμένου να βοηθήσουμε σε αυτά την ελληνική κοινωνία».

Εν κατακλείδι, «πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, δόθηκε μια εντολή και αυτή είναι τετραετής. Στο διάβα της πορείας κάθε κυβέρνησης υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι συστηματικά ο πρωθυπουργός επένδυσε σε μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που ήθελε μια κανονικότητα στη ζωή της. Που ήθελε τα πράγματα να προχωρήσουν, η χώρα να προχωρήσει, να μην γυρνάμε σε λογικές του παρελθόντος και να βλέπουμε στην καθημερινότητα αλλαγές. Αυτή είναι η βασική κατεύθυνση στις πολιτικές, για αυτά δουλεύουμε και στο τέλος οι πολίτες θα αξιολογήσουν αυτά που έγιναν και αυτά που μπορεί να μην έγιναν, και θα λάβουν τις αποφάσεις τους. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλεύουμε και για κανέναν άλλο λόγο», υπογράμμισε κλείνοντας ο Θ. Κοντογεώργης.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

13/09/25 12:18 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

13/09/25 10:52 πμ

Γ.Παλάζης: Στις συναντήσεις με εξαγωγικές επιχειρήσεις του Ισημερινού συμμετείχε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

13/09/25 10:37 πμ

Κ. Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

13/09/25 10:32 πμ

Νέος ΚΟΚ: Δείτε αναλυτικά τα βαριά πρόστιμα

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

13/09/25 9:28 πμ

Γιορτή σήμερα 13 Σεπτεμβρίου: Άγιος Κορνήλιος ο Εκατόνταρχος

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας