Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
19.7 C
Serres

Θ.Πλεύρης: Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης-Μέχρι τις 15/3 τα νοσοκομεία θα λειτουργούν όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας

Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπως αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Προς λύπη όσων με fake news δίεδιδαν δήθεν κλείσιμο και υποβάθμιση», προσθέτει.

Μέχρι τις 15/3 όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας

Αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στη χώρα μας σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. «Το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε πλέον ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές» τόνισε ο υπ. Υγείας.
Σημείωσε επίσης πως μέχρι τις 15 Μαρτίου, όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας και «ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα».


Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως έχει υποχωρήσει πλήρως η παραλλαγή Δέλτα, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί λάθος μήνυμα. «Πράγματι έχουμε μία μετάλλαξη η οποία στα χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια από τη Δέλτα, αλλά δεν είναι γρίπη, δεν είναι κρυολόγημα», τόνισε και προσέθεσε:




Babis


«Η Δέλτα έχει υποχωρήσει πλήρως και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί οι μεγάλοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στους θανάτους το διάστημα Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, οφείλονταν στο κύμα της Δέλτα. Ακόμα και σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς με Δέλτα. Γι’ αυτό και ο δείκτης των θανάτων, αν και έχει φθίνουσα πορεία, παραμένει υψηλός».
«Η Όμικρον βέβαια είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, μεγάλης ηλικίας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπ. Υγειάς προέβλεψε τέλος πως το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα, «εφόσον συνεχιστεί η πορεία που βλέπουμε στα μαθηματικά μοντέλα, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε και σημαντική εμβολιαστική κάλυψη. Έχουμε 84% εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων και πολύς κόσμος έχει νοσήσει, άρα βλέπουμε μία φθίνουσα πορεία».
Έχει μείνει η μάσκα που είναι ένας ήπιος περιορισμός και ήδη η Επιτροπή το συζητάει να αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, όπως είπε και προσέθεσε: «Ωστόσο, ορθώς και κατά τη δική μου εκτίμηση δεν έχει γίνει ακόμα, επειδή έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν θέλαμε να δοθεί λάθος μήνυμα».
Τέλος είπε πως η πανδημία κάνει κύματα και φαίνεται ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στην ύφεση. «Η ζωή μας θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα και αυτό είναι σημαντικό και για τον τουρισμό» κατέληξε.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΘ.Πλεύρης: Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης-Μέχρι τις 15/3 τα νοσοκομεία...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΚΚΕ: Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του Κ. Γενηδούνια από τη Hellenic Train

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Γενηδούνια...

Ν. Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ενώ είχαν οικόπεδα, βρέθηκαν με αγροτεμάχια»

«Με το σημερινό κόστος ενέργειας υπονομεύεται ο πρωτογενής τομέας...

Κ. Τσιάρας: Η αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια είναι ζήτημα ελευθερίας και δημοκρατίας

Ζήτημα ελευθερίας και δημοκρατίας χαρακτήρισε την αντιμετώπιση της βίας...

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο Αποκατάστασης στην Κερατέα

Επίσκεψη στο Κέντρο Αποκατάστασης και Υγείας στην Κερατέα πραγματοποίησε...

Τελευταία Νέα