Διευκρινίσεις για να λυθεί ο «γρίφος» των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε, «από ... Περισσότερα

Ο κ. Σκυλακάκης έδωσε κάποια παραδείγματα για το τι συμφέρει το κάθε νοικοκυριό σε σχέση με την κατανάλωση.

Epilogestv

Epilogestv

Διευκρινίσεις για να λυθεί ο «γρίφος» των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος που θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Όπως είπε, «από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν πολύ καλύτερα τιμολόγια από την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι σταματούν οι επιδοτήσεις».

Ο κ. Σκυλακάκης έδωσε κάποια παραδείγματα για το τι συμφέρει το κάθε νοικοκυριό σε σχέση με την κατανάλωση. Μια πολυμελής οικογένεια, όπως είπε, καλύτερα να διαλέξει να ξεκινήσει από ένα πράσινο τιμολόγιο που μπορεί να κάνει και σύγκριση τιμών. Μια οικογένεια που έχει μικρότερη κατανάλωση και ζει σε νότιες περιοχές ίσως θα πρέπει να κοιτάξει και το μπλε σταθερό τιμολόγιο. Σύμφωνα με τις τιμές του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τον Δεκέμβρη, μέχρι τώρα κάποια από τα πράσινα τιμολόγια ξεκινούν με 13,7 λεπτά, ενώ το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι στα 14,9 λεπτά.

«Αν είναι μία πολυμελής οικογένεια η οποία έχει και πλυντήρια και πολύ μαγείρεμα και τα λοιπά, πρέπει λίγο να παρακολουθεί. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαλέξει έναν καλό πάροχο να ξεκινήσει από το πράσινο τιμολόγιο.
Αν είναι μία οικογένεια που έχει πολύ χαμηλές καταναλώσεις, μπορεί να πάρει ένα φτηνό μπλε» ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «η καλύτερη διασφάλιση ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις είναι να γνωρίζει ο κόσμος τις τιμές και για πρώτη φορά πρώτη του μήνα θα μάθει τις τιμές, δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά» ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στο πράσινο τιμολόγιο ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα του ότι ξέρεις τις τιμές 1η του μήνα, 2 του μήνα». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «είναι αυτό στο οποίο ξέρετε και μπορείτε να συγκρίνετε μετά. Με βάση το πράσινο μπορείτε να κινηθείτε είτε προς το μπλε είτε προς το κίτρινο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αλλά θα κινηθείτε χωρίς να μπορεί κάποιος να σάς παραπλανήσει».

Advertisement
MEGA

«Πρώτη Ιανουαρίου είναι μια ευτυχής συγκυρία. Φαίνεται ότι πάνε καλά τα τιμολόγια. Η τιμή των ρύπων που είναι γύρω στα 76 – 75 ευρώ σήμερα – ήταν 25 πριν την κρίση – αυτή δεν θα αλλάξει συνεπώς έχουμε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό αύξησης. Πότε θα περιορίζεται το κόστος της τιμής των ρύπων για μάς; Όσο περισσότερες ΑΠΕ μπαίνουν» είπε ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν πρέπει να αγχώνεται (σ.σ. ο κόσμος) γιατί με το πράσινο θα έχει καλές τιμές. Θα δει και τον πάροχό του[…] Μπορεί να δείτε και πολύ ελκυστικές προσφορές στο μπλε» υπογράμμισε ακόμα.

Σημειώνεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο πολυτέκνων.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχη Lions Σέρρες Στρυμονιάς

31/01/26 2:01 μμ

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχης Lions Σέρρες Στρυμονιάς

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - video

31/01/26 1:57 μμ

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – video

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες - video

31/01/26 1:49 μμ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες – video

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

31/01/26 1:47 μμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Πανσερραϊκός – Che Guevara Club: Ένα μαύρο πέπλο σκέπασε την Ελλάδα – Πέντε γυναίκες και επτά οπαδοί χάθηκαν

31/01/26 1:11 μμ

Μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού από τον σύνδεσμο Πανσερραϊκός Che Guevara Club

Με σεβασμό στη βάση και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

31/01/26 12:57 μμ

ΠΑΣΟΚ Σερρών για ΝΟΕΣ: «Πρωτοφανής πολιτική επιλογή που υπονομεύει την εσωκομματική δημοκρατία»

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

31/01/26 11:48 πμ

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

Χρ.Καζακίδης: "Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές"

31/01/26 11:40 πμ

Χρ.Καζακίδης: “Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές”

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης - Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση - video

31/01/26 11:06 πμ

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης – Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση – video