Δεύτερος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου σημειώθηκε στην περιφερική ενότητα των Σερρών, στην πόλη των Σερρών, αυτή την φορά.

 

Πρόκειται για μια 77 χρονη γυναίκα, κατοίκου Σερρών η οποία προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου και κατέληξε στο νοσοκομείο Σερρών ανεβάζοντας έτσι τα θανατηφόρα κρούσματα πανελλαδικά στα 14, ενώ ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 13.

Αν και πέρυσι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν μεγαλύτερος , το ανησυχητικό είναι ότι φέτος έχει εξαπλωθεί σε περισσότερους δήμους.

Ο Νομίατρος κύριος Αναστάσιος Αναστασιάδης συνιστά ψυχραιμία και προσοχή στην τήρηση των μέτρων πρόληψης, καθώς επίσης και στην εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων.

 

Ο Δήμος Σερρών ενημερώθηκε αμέσως για την εμφάνιση του νέου θανατηφόρου κρούσματος που σημειώθηκε και η αρμόδια αντιδήμαρχος πρόνοιας κυρία Σωτηρία Πάνου δήλωσε στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ότι με εντολή Δημάρχου , η ανάδοχος εταιρεία προέβη στην αποψίλωση της βλάστησης και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι επίγειοι ψεκασμοί που περιβάλλουν τους περιαστικούς χώρους της κατοικίας της θανούσης.


 

Views: 12