Θάνατοι τριών παιδιών: Λύγισε όταν άκουσε προφυλάκιση- Αύριο θα οδηγηθεί στη φυλακή η 33χρονη
Date:
Mετά την πολύωρη απολογία που έδωσε για όσα της καταλογίζονται στην δικογραφία η 33χρονη μητέρα της Τζωρτζίνας θα οδηγηθεί την Τρίτη στις φυλακές.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Για πέμπτο βράδυ θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Κάτια Νιάκαρη, η 33χρονη θα οδηγηθεί στη ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και θα προαυλίζεται μόνη της. Η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη, λύγισε όταν άκουσε προφυλάκιση, αναφέρθηκε στα τρία της παιδιά ενώ αρνήθηκε τα πάντα. Επίσης έχει προτείνει ως μάρτυρα την αδερφή της.
Η απολογία της κατηγορούμενης – Τι υποστήριξε για την κεταμίνη
Σε πιθανό λάθος του ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, αποδίδει η 33χρονη μητέρα τον θάνατο της κόρης της, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στην 18η ανακρίτρια, όπου οδηγήθηκε κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ουσία κεταμίνη, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.
Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της, από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την νοσηλεία του παιδιού.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη.
«Σχετικά με αναφορές ότι η Γεωργία, έλαβε κεταμίνη από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή, η ουσία αυτή, είτε αυτούσια, είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος».
Η 33χρονη, υποστήριξε ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, αφού σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, ωστόσο ο θάνατος επήλθε μετά από 40 λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της, χωρίς να αφήσει αιχμές σε βάρος του. Φέρεται μεταξύ άλλων να είπε: «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή»
Αναφορικά με την επιμονή της να μάθει εάν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στο δωμάτιο, η 33χρονη φέρεται να απάντησε ότι ενδιαφερόταν επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε σημειωθεί κλοπή στο νοσοκομείο, ενώ σχετικά με το μονόκλινο δωμάτιο που ζήτησε, φέρεται να απάντησε ότι ούτως ή άλλως το παιδί θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω τετραπληγίας.
Η κατηγορούμενη σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε και για ποιο λόγο είπε στους γιατρούς μία ημέρα πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχετε δει». Αρνήθηκε ότι το είχε προεξοφλήσει, αλλά αντιθέτως, όπως είπε, ήθελε να χτυπήσει «καμπανάκι» στους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες όλων των ηλεκτρονικών συσκευών στις οποίες είχε πρόσβαση η 33χρονη κατηγορούμενη. Οι διωκτικές αρχές, στρέφονται ακόμα και στο tablet με το οποίο τάφηκε η 9χρονη.
Η κατηγορούμενη επιμένει να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους, για να αποδείξει την ειλικρίνεια και την αθωότητά της.
Νέος κύκλος ερευνών – Στο επίκεντρο τα αίτια θανάτου των δυο άλλων παιδιών της οικογένειας
Τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και ενώ νοσηλευόταν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα», με ελαφράς μορφής λευχαιμία που θεωρούνταν από τους γιατρούς απολύτως ιάσιμη, κατέληξε η μικρή ασθενής, δίπλα στην 33χρονη κατηγορούμενη μητέρα και τότε συνοδό της. Το δεύτερο, το μόλις 6 μηνών βρέφος, εντοπίστηκε νεκρό τον Μαρτίου του 2021 μέσα στην κούνια του.
«Ακόμα και τώρα δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα ακόμα και τώρα θέλω να σου πω ότι θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στο e-REPORTAZ.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, με εντολή να ολοκληρωθεί τάχιστα. Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων.
«Είμαστε στη φάση επαναξιολόγησης για τα δύο πρώτα παιδιά, έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά αίτια, έχουν αποκλειστεί επίσης τα γενετικά αίτια εδώ πρόκειται για μία ξεκάθαρη διαδικασία, μιλάμε για έναν εξωγενή παράγοντα» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.
Ως αιτία θανάτου του βρέφους είχε καταγραφεί η σπάνια περίπτωση «αγενεσίας φλεβόκομβου». Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε τόσο το έκζεμα γύρω από το στόμα του που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.
Στον θάνατο του πρώτου παιδιού, ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η «ηπατική ανεπάρκεια». Ωστόσο οι εξετάσεις που της είχαν γίνει κατά την διάρκεια της νοσηλείας της ήταν «καθαρές». Σε αυτή την περίπτωση προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
Οι Αρχές στρέφουν πλέον τον ενδιαφέρον τους και στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού στην Πάτρα. Και σήμερα η Εισαγγελία Πατρών έδωσε εντολή για εκταφή της σορού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς, ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέθεσαν συγγενείς της σε ιδιωτικό ερευνητή.
Πηγή ertnews.gr