Ξεκίνησε σήμερα να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η υπόθεση θανάτου του 5χρονου Στάθη, ο οποίος ανήμερα του Πάσχα του 2016 κατασπαράχτηκε από ροτβάιλερ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ξεκίνησε η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ξεκίνησε σήμερα να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η υπόθεση θανάτου του 5χρονου Στάθη, ο οποίος ανήμερα του Πάσχα του 2016 κατασπαράχτηκε από ροτβάιλερ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία (του ποινικού σκέλους της υπόθεσης) με την κατάθεση της μητέρας, που λόγω συναισθηματικής φόρτισης, αναγκάστηκε να διακόψει και να συνεχίσει μετά από κάποια ώρα. Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας είναι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ κι η σύζυγός του.

Ο δικηγόρος της μητέρας του Στάθη κ. Ζήσης Βρίκου, μιλώντας στην κάμερα δήλωσε: «Πριν ένα μήνα έγινε η εκταφή του Στάθη… όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου σίγουρα λίγα μπορεί να προσφέρει ως βάλσαμο σε αυτή την μητέρα, σίγουρα όμως μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να έχει χωρίς όρους και προϋποθέσεις σκύλους στο σπίτι του».

Θάνατος 5χρονου από ροτβάιλερ: Το χρονικό
Η οικογένεια του 5χρονου Στάθη είχε πάει ανήμερα του Πάσχα του 2016 στο σπίτι του 72χρονου ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ. Κάποια στιγμή, όπως είχε πει τότε, της ζήτησαν να φτιάξει καφέδες. Άφησε το παιδί στο κιόσκι όπου βρίσκονταν όλοι και μπήκε μέσα στο σπίτι.

«Ολα συνέβησαν μέσα σε ενάμιση λεπτό» είπε η μητέρα στον ανακριτή. «Άκουσα φωνές και βγήκα έξω. Είδα δύο σκυλιά να βρίσκονται πάνω από το παιδί, να το έχουν αρπάξει και να προσπαθεί ο ιδιοκτήτης και ο σύντροφός μου να το απελευθερώσουν. Ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και σε μένα και με δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της η μητέρα και ο 5χρονος είχαν ξαναπάει στο σπίτι με τα ροτβάιλερ αλλά δεν είχαν επαφή με τα σκυλιά με εξαίρεση ένα κουτάβι 9 μηνών, το μοναδικό που κυκλοφορούσε ελεύθερα. Όπως τονίζει, τα σκυλιά, όπως διαπίστωσαν όλοι οι συνδαιτημόνες την Κυριακή του Πάσχα, ήταν αρχικά ελεύθερα αλλά μόλις ξεκίνησαν να φτάνουν οι επισκέπτες, τα έκλεισαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο.

Advertisement
Babis

Η μητέρα έχει την υποψία ότι τα σκυλιά βγήκαν κάποια στιγμή από το χώρο όπου βρίσκονταν μετά την επίσκεψη ενήλικα, ο οποίος δεν έκλεισε σωστά την πόρτα τους.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα