Ένας ακόμη μικρός ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή, περιμένοντας να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στις δραματικές συνέπειες που έχει η πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «πάταξης της διαφθοράς». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών  «Η Αγία Σοφία», το νέο θύμα του εγκληματικού κλεισίματος για 20 μήνες και της τωρινής τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων. 

Epiloges Press

Epiloges Press

 Ένας ακόμη μικρός ασθενής έχασε τη μάχη για τη ζωή, περιμένοντας να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στις δραματικές συνέπειες που έχει η πολιτική που εφαρμόζεται στην υγεία, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «πάταξης της διαφθοράς». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών  «Η Αγία Σοφία», το νέο θύμα του εγκληματικού κλεισίματος για 20 μήνες και της τωρινής τραγικής υποστελέχωσης του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», είναι ένα αγοράκι 2,5 ετών από τις Σέρρες.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσάνθη Κοκολακη, η οποία μίλησε στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ καταγγέλλει ότι το παιδί είχε μπει στη λίστα για χειρουργείο ήδη από το 2011, όταν δηλαδή ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έκλεισε το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διατάσσοντας Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τους δύο χειρουργούς, για τους οποίους υπήρξαν κατηγορίες. Παράλληλα, έδωσε εντολή τα περιστατικά να διοχετεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο όμως δεν έχει εξειδίκευση στα παιδιά, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες ανασφάλιστων γονέων ότι η αίτησή τους απορρίφθηκε… Στο μεταξύ, το πόρισμα της ΕΔΕ για τους 2 καρδιοχειρουργούς του Παίδων μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ οι γιατροί επανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους την περασμένη άνοιξη, με το νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να έχει δεσμευτεί ότι το Κέντρο θα επαναλειτουργήσει πλήρως. Αντ” αυτού, έχει δοθεί μόνο 1 ημέρα χειρουργείου την εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να σωρεύονται με συνεχή κίνδυνο για απώλεια παιδικών ζωών.

Όπως μάλιστα εξηγεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Αγία Σοφία», το αγοράκι που έφυγε από την ζωή , άφησε την τελευταία του πνοή στη διαδρομή για το νοσοκομείο της πρωτεύουσας από τις Σέρρες όπου διαμένει η οικογένειά του, όταν επιτέλους έφτασε η σειρά του να χειρουργηθεί. Ήταν όμως πολύ αργά… Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Η Αγία Σοφία» χαρακτηρίζει το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου εγκληματικό, υπογραμμίζοντας ότι εξυπηρετούσε συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε μάλιστα, ότι 8 παιδιά έχασαν τη ζωή τους άδικα από το σχεδόν διετές κλείσιμο του Κέντρου και άλλα κινδυνεύουν στην αναμονή τους προς χειρουργείο ή καθετηριασμό καρδιάς, λόγω της σημερινής επαναλειτουργίας του, με λιγότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λιγότερες ημέρες χειρουργείου και καθετηριασμών, καθώς και λιγότερα κρεβάτια εντατικής καρδιοχειρουργικής μονάδας απ’ ότι όταν έκλεισε το 2011.

Advertisement
MEGA

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

25/03/26 10:38 μμ

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος: «Είχε διάρκεια και μας τρόμαξε» λένε μοναχοί – Αναφορές για ρωγμές σε παλιά κτίρια

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

25/03/26 10:30 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 26 Μαρτίου

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

25/03/26 10:24 μμ

Δημήτρης Αλεξανδρής: Σκέφτομαι πολύ συχνά να γίνω ταξιτζής ή να δουλεύω σε φορτηγό

Πώς χυλώνουν οι φακές

25/03/26 10:18 μμ

Πώς χυλώνουν οι φακές

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

25/03/26 10:14 μμ

Ο Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεκίνο στις 14 και 15 Μαΐου

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

25/03/26 10:08 μμ

Χάρις Αλεξίου: Αισθάνομαι ότι άλλαξα τη ζωή μου αρκετές φορές

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

25/03/26 10:01 μμ

Πώς να καθαρίσετε στόρια, περσίδες και κουρτίνες με τον σωστό τρόπο

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:58 μμ

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας την άνοιξη και να τα προετοιμάσετε για το καλοκαίρι

25/03/26 9:50 μμ

Δυνατός σεισμός τώρα στη Χαλκιδική, αισθητός στις Σέρρες

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

25/03/26 9:06 μμ

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση στο Ιράν αν δεν δεχτεί την ήττα

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

25/03/26 8:56 μμ

Akylas: «Πέρασα πολύ ωραία στη Φινλανδία, αλλά γύρισα με πυώδη αμυγδαλίτιδα και πυρετό»

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

25/03/26 8:50 μμ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης